Виставка Івана Франка "Апокаліпсис"

Він походить із плеяди художників, яка прийшла на зміну живим класикам: Антонові Монастирському, Олені Кульчицькій, Роману і Маргіт Сельським, Кирилові Звіринському. Було то покоління повоєнне, бідове, воно торувало свій шлях у мистецтво талантом, чіткою громадянською позицією, високою духовністю.

Представлена в експозиції серія "Апокаліпсис" об'єднує понад тридцять сцен, виконаних на картоні акриликом. Магічна дія кольору має тут відповідне місце. Художник каже, що він звернувся до Євангелія, аби глибше відчути Бога в собі, пізнати величніший світ, складений незвичайними подіями і масами людей, які є творцями тих подій. Безперечно, багато Франк почерпнув у творчості великих попередників - Альфреда Дюрера та Ель Греко.

"Не часто художники зверталися до "Апокаліпсису", - пише мистецтвознавець Володимир Овсійчук, - для чого не тільки потрібно володіти віртуозним умінням малюнку, композиційним ладом і глибиною кольорової емоційності, а головне - треба мати душевний голод за повнотою висловлених у величному епосі ідей, за якими тужить душа, сповнена віри й надії. Можна сміливо зачислити "Апокаліпсис" Івана Франка до рідкісних в українському мистецтві творів".

Іван Франк є художником широкого профілю, він займається малярством, графікою, та по-особливому підходить до кераміки. Вона є також пластикою, проте її природа і характер зовсім інші. Кераміка - найстародавніший вид пластики, де тісно стикаються скульптури різних форм. До експозиції увійшли цикл керамічних рельєфів "Земне життя Ісуса Христа", а також об'ємно-просторові керамічні композиції.

Виставка працює до 6 травня 2009 р. Відкриття виставки відбудеться 14 квітня 0 18.00

Адреса: Галереї мистецтв ім. Олени Замостян: вул.Іллінська, 9.

Тел./факс: 8(044)425-2154, [email protected]

Галерея працює з 11.00 до 19.00 щоденно, крім неділі та понеділка

Реклама:

Головне сьогодні