VII Міжнародна триєнале екологічного плакату "4-й Блок"

22 квітня - Міжнародний день Землі. Без перебільшення - наймасштабніша екологічна подія в світі.

Цього року VII Міжнародна триєнале екологічного плакату "4-й Блок" розпочнеться не традиційно в Харкові, а в Києві. І не просто в Києві, а в арт-центрі Я Галерея.

На глядачів чекає не тільки споглядання, а й інтерактив.

Penetration/ Проникнення

Інсталяція, арт-об'єкт розміром 750Х1840мм

Автор: Альона Соломадіна.

"Penetration/Проникнення" - це спроба відобразити стан сучасного суспільства. Проблема не в тому, що бруд потрапляє в навколишнє середовище, проблема в тому, що він підступно проникає в нашу свідомість.

Людина дивиться у дзеркало, щоб побачити, як вона виглядає. Але дзеркало в проекті "Penetration/Проникнення" не дозволяє людині побачити себе цілісно. Чому? Мабуть тому, що забруднення нашої свідомості вже відбулося. І цей процес не зупиняється, а стає дедалі глибшим, радикальнішим, страшнішим...

Проект "observation calendar/ календар спостережень"

Графіка. Об'єкти

Автор: Юліана Алілова.

Проект відображає асоціативне сприйняття людиною плину часу, його невпинність, неможливість керування чимось більшим, ніж власне життя, залежність від природи, її циклів, темпів, настрою.

Це проект-спостереження, пошук символів і знаків, які надсилає нам життя в його природному сенсі.

"Світосприйняття" проект-перфоманс

Автори: Уляна Биченкова, Оксана та Андрій Чумаченьки.

У кожного з нас є суто індивідуальне відчуття світу. Кожен із нас живе на "власній Планеті". Відтак, перформанс "Світосприйняття" є напрочуд логічним: відвідувачам галереї буде надана можливість відобразити своє сприйняття, свою планету. На білих кульках вони зможуть намалювати свою Землю. Такою, якою вони її бачать. Мета цього перформансу - продемонструвати відчуття нашого спільного світу крізь особистісне сприйняття його кожним із нас.

Проект зможе продовжити своє життя як стріт-арт об'єкт.

"З Днем народження, мила!" відео-проект

Автори: Оксана і Андрій Чумаченьки.

Мета цього проекту актуалізувати погляд на нашу планету не як на «вимушене місце проживання із певним ресурсом копалин», а як на живу, могутню і незбагненну сутність, яка довго існувала без нас. Винуватиця свята, до якої ми з вами завітали в гості, дозволяє нам бачити і відчувати її красу, користуватися її скарбами. Вона із задоволенням приймає нас і наші щирі побажання. Автори проекту закликають захопитися її божественною сутністю й ступати по ній ніжно, з любов'ю та повагою. Земля відчує це і неодмінно віддячить.

Відео-проект представляє інтерв'ю дорослих і дітей із привітаннями та побажаннями рідній планеті.

Інше життя анімація

Оксана і Андрій Чумаченько.

Екологічна ситуація в Україні катастрофічна. Це стосується як промислових відходів, що не утилізуються належним чином, так і побутових. Суть проблеми полягає в ігноруванні того факту, що кожна людина своїми діями впливає на чистоту навколишнього середовища, у відсутності відповідальності перед природою. Проект спрямований на перенесення вирішення проблеми з макрорівня на рівень особистості. "Інше життя" має на меті сформувати погляд на сміття, як на певний одухотворений простір, що живе своїм власним - "іншим життям". І життя це жахливе, сповнене сюрреалістичних метаморфоз і мутацій. Анімація демонструє появу з абстрактної купи сміття фігур-химер, перевертнів, які протистоять найменш захищеним від забруднення тваринам, пташкам, рослинам.

Відкриття 22 квітня, в середу о 19:00

Арт-центр Я Галерея працює без вихідних з 10.00 до 20.00

Реклама:

Головне сьогодні