Ф'южн-проект "Metro" у Києві

12 травня о 20:00 у Великому залі Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського (Консерваторія) відбудеться концерт знаменитого американського ф'южн-проекту "Metro".

Проект "Metro", заснований піаністом Мітчелом Форманом (Mitchel Forman) і гітаристом Чаком Лоебом (Chuck Loeb), існує вже понад 15 років. Для двох знаменитих музикантів створення "Metro" стало реалізацією давньої мрії - грати у власній групі вони хотіли з часів співпраці з саксофоністом Стеном Гетцем (Stan Getz) ще в далекі 70-ті роки. У 1992 році спільна робота ще з одним саксофоністом - Біллом Евансом (Bill Evans) - у складі концертного проекту La Petite Blonde стала поштовхом до створення "Metro".

Цей музичний колектив, що виконує музику в стилі ф'южн (fusion), не можна назвати власне групою. Це скоріше суперпроект, в якому двоє постійних учасників - Форман і Лоеб, а склад ритм-секції постійно змінюється. Так, за партію баса в "Metro" в різний час відповідали Віктор Бейлі (Victor Bailey), Ентоні Джексон (Anthony Jackson), Мел Браун (Mel Brown), Вілл Лі (Will Lee) і Мелвін Лі Девіс (Melvin Lee Davis). За барабанами сиділи Денніс Чемберс (Dennis Chambers), Дейв Векл (Dave Weckl) і Вольфганг Хаффнер (Wolfgang Haffner). В останньому європейському турі разом з «Metro» гастролює польський барабанщик Кшиштоф Завадські (Krzysztof Zawadzki).

Частіше всього "Metro" виступає як квартет, іноді до музикантів приєднуються запрошені зірки. Наприклад, вже добре знайомий українцям саксофоніст Білл Еванс, трубач Ренді Брекер (Randy Brecker) або співачка Кармен Куеста (Carmen Cuesta).

У Києві проект "Metro" виступить у такому складі: Мітчел Форман (Mitchel Forman) - рояль, клавішні; Чак Лоеб (Chuck Loeb) - гітара; Мелвін Лі Девіс (Melvin Lee Davis) - бас-гітара; Кшиштоф Завадські (Krzysztof Zawadzki) - барабани.

Реклама:

Головне сьогодні