Єдиний показ документально-філософського фільму Анджея Кемпінського "Трон в Україні"

У четвер, 23 квітня о 19-00 - зустріч з автором фільму "Трон в Україні" режисером Анджеєм Кемпінським.

"Трон в Україні"

Документально-філософський фільм режисера Анджея Кемпінського.

Україну та Польщу поєднує понад тисячолітня спільна історія. Великі пристрасті та зради. Одним словом: культура. Натомість сьогодні сусіди, українці та поляки, остерігаються одне одного, не довіряють одне одному. Не ладнають між собою. Чому? Це питання ставить Анджей Кемпінський, автор фільму "Трон в Україні", в якому він описує повернення до Києва Михайла Карачевського-Вовк - громадянина Франції, дипломата на пенсії, але перед усім Великого князя Києва, Чернігова і Карачева.

Власне життя цього аристократа стало основою захоплюючого і цікавого сюжету фільму про сучасність та минуле українського і польського народів на тлі історичних подій поданих без пропагандистських лозунгів та стереотипів.

Фільм викликав жваву дискусію після його показу на Міжнародному кінофестивалі "Кіно лев" у Львові(2008 році).

Автор є незалежним польським продюсером, журналістом, режисером та сценаристом. Він також відомий завдяки двом серіям книжок: "Хто є хто в Польщі - інша точка зору", а також трилогії, яка складається з книг: "Зрада Леха Валенси та товариства. Матеріали до історії Польщі", "Великий магістр Польщі Юліуш Новіна-Сокольницький. Матеріали до біографії. Бесіди 2000-2008" та "Великий магістр Польщі Юліуш Новіна-Сокольницький і зрада Леха Валенси. Альбом".

Твори Анджея Кемпінського можна знайти в багатьох бібліотеках світу.

Реклама:

Головне сьогодні