Презентація книги першого космонавта України Леоніда Каденюка "Місія — космос"

Ця книга є емоційно насиченою розповіддю першого космонавта нашої держави, Героя України, народного депутата України четвертого скликання, генерал-майора авіації, льотчика-випробувача 1-го класу, кандидата технічних наук Леоніда Костянтиновича Каденюка про його політ у космос 1997 року в складі міжнародного екіпажу космічного корабля "Колумбія", про надзвичайну подорож у світ космосу за межі земної гравітації.

Видання містить надзвичайно цікаві описи етапів польоту, портрети його учасників і роздуми автора про Всесвіт, місце в ньому планети Земля та відповідальність людини за її майбутнє. Феномен Землі як особливої планети у Всесвіті, її унікальність і витончена краса аж ніяк не сумісні з військовою діяльністю людини. І саме там, на земній орбіті, приходить усвідомлення безглуздості людських дій, які можуть зруйнувати цю красу. Космічна місія автора дала йому змогу глибше зрозуміти й оцінити земні проблеми людського суспільства. Політ наблизив до розуміння того, що поява такої планети як Земля не випадкова, що вона, як і сам Всесвіт, в якому з моменту його виникнення існує беззаперечний порядок, є наслідком діяльності Вищого Розуму.

Захоплююче описуючи побачене, відчуте й пережите, автор намагається "підняти" в космос читача. Той, хто прочитає цю книгу, відчує ніби сам побував у космосі і, на мить відклавши книжку, замислиться над своїм буттям на планеті Земля, відчує відповідальність за неї.

Презентація видання за участю автора відбудеться 23 квітня 2009 року о 18 годині в Українському домі за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 2

Реклама:

Головне сьогодні