Традиційні ПЛЕКАЛЬНІ до Дня Матері

6 травня. Середа

15:30-17:00 Плекальня "Традиційна лялька" від Оксани Цюпи.

Майстриня-лялькарка не тільки навчить, як зробити ляльку, а й розкриє глибокий зміст цього традиційного явища, яке сягає своїм початком у давню історію людства. Усі охочі зможуть виготовити ляльку з кукурудзяного качана, дерев'яної ложки, маківки, ниток та тканини. Природні матеріали, світлі думки та енергетичний заряд зроблять виготовлену ляльку не лише іграшкою, а й оберегом.

16:00-18:00 Лекція "Жіноче начало в українській вишивці" від Юрія Мельничука.

Традиції вишивання в Україні сягають далеких дохристиянських часів і відображають культ Матері-Природи. Більшість ритуальних тканин, зокрема рушників, відтворюють образ Світового Дерева. Воно як центральний символ в українському вишитті відображає культ роду та предків. Багатство геометричної та рослинної орнаментики несе у собі архаїчний зміст плодючості землі та процвітання роду, берегинею якого є кожна мати.

7 травня. Четвер

15:00-16:30 - колискові для немовлят (від народження до 2 років) та для вагітних мам

16:30-18:00 - забавлянки для дітей від 2 до 5 років

Плекальня "Українські традиційні колискові пісні, потішки, "гойданки", "забавлянки" від Ніни Компаніченко.

Колискова пісня гармонійно поєднує в собі слово, наспів та рух, що дає можливість не лише заспокоїти чи забавити дитину, а й поспілкуватися з нею, дати їй перші музичні враження, що в майбутньому стане основою формування її смаків. Але найважливішим для дитини у цьому є голос матері, і жоден найякісніший запис не зможе замінити природних вібрацій, які сприяють гармонії спілкування матері й дитини. Колискова - це не просто пісня, а майже молитва, якою мати зичить дитині здоров'я, щасливої долі, міцного сну.

Адреса Музею: Київ, вул. Івана Мазепи, 29.
Їхати: ст.м."Арсенальна", авт.№24, трол.№38 до кінцевої зупинки за Києво-Печерською лаврою.

Телефони для довідок: (044) 229-00-87, 288-54-19, 280-52-10;

Реклама:

Головне сьогодні