Художня виставка "Погляди"

Відкриття: 15 травня 2009, п'ятниця, о 19:00 у Центрі Сучасного Мистецтва.

Проект "Погляди" виводить на українську мистецьку сцену фігури художника, який політизує своє мистецтво на рівні і змісту, й форми. Художника, який взаємодіє з низовими громадськими рухами. Художника, який артикулює суспільні настрої протесту. Художника, який аналізує симптоми суспільних змін, художника-громадянина.

Молоді художники з Києва, Львова та Харкова, а також з Ташкента та Кельна у своїх роботах, соціально-критичних або (чи - водночас) глибоко персоналізованих, звертаються до найгостріших тем сьогодення та до ключових питань співіснування людей. Внутрішню драматургію цих робіт утворюють стосунки "погляду" та "поглядів" кожного з авторів. А виставка покликана актуалізувати в сучасному українському мистецтві нову для ього категорію "Поглядів художника".

"Погляди" - це перший проект, організований Худрадою. Він складається з виставки та серії лекцій, доповідей, дискусій та авторських екскурсій для відвідувачів виставки.

Худрада - це кураторська група, але водночас і само- (взаємо-) освітня спільнота, і дискусійний клуб, і експериментальний майданчик міждисциплінарної взаємодії. Її складають молоді архітектори, політичні активісти, перекладачі, співробітники художніх інституцій, дизайнери, публіцисти та художники. Організовані Худрадою проекти покликані об'єднувати досвід учасників та створювати простір колективного висловлення.

Учасники виставки: Олександр Барковський (Ташкент, Узбекистан), Анатолій Бєлов (Київ), Євгенія Бєлорусець (Київ), Микола Власов (Київ), Ксенія Гнилицька та Антон Смірнов (Київ), Дмитро Єрмолов (Київ), Нікіта Кадан (Київ), Володимир Кузнецов (Київ), Василь Лозинський (Київ), Дмитро Мойсеєв (Київ), Лада Наконечна (Київ), Олег Перковський (Львів), Андрій Устінов (Ст.-Петербург, Росія - Кельн, Німеччина), Давід Чічкан (Київ), Група Предметів (Київ), група Р.Е.П. (Київ), група SOSка (Харків).

Члени Художньої ради: Євгенія Бєлорусець, Олександр Бурлака, Владіслав Голдаковський, Іван Мельничук, Василь Лозинський, Андрій Мовчан, Галина Єрко, Юрій Кручак, Юлія Костєрєва, Дмитро Єрмолов, Аліна Зазимко, Тетяна Філевська, Антон Смірнов, Ксенія Гнилицька, Леся Хоменко, Володимир Кузнецов, Жанна Кадирова, Лада Наконечна, Нікіта Кадан.

На вдкритті виступить MITSUBISHI.

16 травня, субота

Доповіді:

13:00 - 13:45

Олександр Соловйов

"Політичні опуси 90х"

13:50 - 14:35

Віра Балдинюк

"Політичне висловлення в сучасній українській літературі: ігрова
стратегія"

14:45 - 15:15

Андрій Мовчан

"Нові ліві. Тактики культурного супротиву"

15:40 - 16:30

Круглий стіл:

"Политично ангажоване мистецтво?! в Україні?! сьогодні?!"

Модерує Євгенія Бєлорусець

19 травня, вівторок

Доповіді:

18:00

Анна Лазар

"Політичність без права на репрезентацію?"

19:00
Андрій Пучков

"Три парадокси авторитарних середовищ"

20 травня, середа

18:00 - Авторські екскурсії виставкою

23 травня, субота

20:30

Акція-сателіт виставки "Погляди":

Відео на паркані

Місце проведення: вул. Гончара,17-23

30 травня, субота

16:00

Олексій Радинскій

"Мають очі, щоб не бачити: парадокси критичного мистецтва в Україні"

17:00 - Авторські екскурсії виставкою

Виставка відкрита від 16 травня до 6 червня 2009 року за адресою: Староакадемічний корпус НаУКМА, вул. Сковороди 2.

Реклама:

Головне сьогодні