Другий етап проекту "Причетні"

Проект "Причетні" виник як ідея передачі сутностей людини через мистецтво, ідея відкриття глядачу символів причетності до душ епохи і особистості людини одночасно. Глядач стає одним із причетних й включених до пошуку. Це пошук виходу з вічності у час.

Кожна людина приходить у світ з низкою питань: виправдання свого життя, існування у цьому світі... Що стане цим виправданням? Як примиритися з невирішеністю сумніву, з яким людина приходить у цей світ?

Перша частина проекту галереї «Причетні» була представлена у рамках фестивалю Арт-Київ - 2008 з 31жовтня по 8 листопада 2008р.

Друга частина проекту, що буде презентована 30.05 - 02.07 - в галереї "Боттега", покликана вирішити питання само ідентифікації творчої особистості.

Проблему "причетності" вирішували видатні художники в усі часи. Римська культура осмислювала грецьку, Відродження осмислювало античність, Пікассо осмислював Моне, Бекон осмислював Веласкеса...

Кожна епоха причетна до попередньої і наступної, взаємодіючи і доповнюючи одна одну на зламі століть. Кожен майстер є продовжувачем своїх попередників, чи то цитуючи, чи то заперечуючи їх досвід у своїй творчості.

Полотно Гогена "Звідки Ми? Хто Ми? Куди йдемо?" мало по задуму художника стати його духовним і живописним заповітом, підсумком пошуків і уявлень про життя та власний шлях в світі мистецтва. У цій роботі роздуми про сутність буття, в якому природа стикається з цивілізацією, а інстинкт з розумом.

Діалог художників-учасників проекту "Причетні" з цією роботою Поля Гогена має допомогти розкрити нам суть "причетності".

Відкриття (п'ятниця ): 29.05.09 о 19.00 ( для запрошених і преси)

До участі запрошені такі відомі українські художники, як:

Петро Бевза

Олексій Литвиненко

Ілона Сільваші

Ярослав Присяжнюк

Гліб Вишеславський

Бадрі Губіанурі

Матвій Вайсберг

Олексій Малих

Олексій Владіміров

Реклама:

Головне сьогодні