Лекція Зорана Пантеліча

Зоран Пантеліч - митець, продюсер, лектор і дослідник. Зараз він є директором Центру нових медій New Media Center_kuda.org, Новий Сад, Сербія.

Центр досліджує критичний підхід до (зло)вживання інформаційними й комунікаційними технологіями (ICT) й наголошує на творчому мисленні у мережевому суспільстві.

Центр є незалежною організацією, котра збирає митців, теоретиків, медіа активістів, дослідників та ширшу публіку на ґрунті інформаційних та комунікаційних технологій.

Kuda.org фокусується на питаннях впливу електронних медій на суспільство, на творчому застосуванні нових комунікаційних технологій та на сучасній культурній і соціальній політиці.

Основні питання, з якими працює центр: інтерпретація та аналіз історії та важливості інформаційного суспільства, потенціал інформації як такої та поширення її впливу на політичні, економічні та культурні зв'язки у сучасному суспільстві.

Окрім діяльності центру kuda.org, Зоран Пантеліч презентуватиме діяльність інших самоорганізованих альтернативних культурних інституцій Нового Саду, які постали з діяльності центру.

"Я хочу презентувати деякі аспекти культурного ландшафту Нового Саду, котрі ілюструють різні рівні менеджерських і змістовних навичок, які присутні сьогодні в Новому Саді, Сербія. Увагу я зосереджуватиму на прикладах кількох організацій - само-організованих структур (незалежні асоціації, альтернативні моделі тощо) в царині культури", - каже Зоран Пантеліч.

Зоран Пантеліч

Митець, продюсер, лектор і дослідник. Зараз він є директором Центру нових медій New Media Center_kuda.org, Новий Сад, Сербія. У 1993 році він заснував асоціацію APSOLUTNO - групу з трьох осіб, які працюють з міждисциплінарними мистецькими практиками та медійним плюралізмом (http://www.apsolutno.org/). Його твори показувалися у світі, зокрема, в Берліні, Парижі, Будапешті, Відні, Франкфурті, Вроцлаві, Хіросімі, Сан-Франциско тощо. У 2000 році він заснував New Media Center_kuda.org (http://www.kuda.org/) у Новому Саді, першу організацію такого штибу в Сербії.

У 2001 році Зоран курував секцію нових медій Белградської жовтневої виставки (Belgrade October Exhibition), а цього року був спів-куратором Фестивалю нових медій в Белграді (New Media Festival in Belgrade). У 2003 році він був спів-продюсером виставки World-Information.Org (http://www.world-information.org/) - міжнародного проекту, створеного Public Netbase, Відень, у Новому Саді та Белграді. У 2004 році у співпраці з Інститутом V2 з Ротердаму він організовував Trans European Picnic (http://www.transeuropicnic.org/) у Новому Саді. Від 2005 року викладає медіа комунікацію в Академії мистецтв у Новому Саді.

Програма "Зовнішні зв'язки" Фундації ЦСМ - це постійний діалог з європейськими митцями й культурними активістами. Це програма відкритих лекцій і дискусій, спрямованих на розширення українського культурного контексту.

Лекція відбудеться 29 травня, п'ятниця, 18:00 у Центрі Сучасного Мистецтва (вул. Сковороди 2, Староакадемічний корпус НаУКМА).

Реклама:

Головне сьогодні