Відкриття персональної виставки Марини Скугарєвої

3 червня о 19:00 в арт-центрі "Я Галерея" відбудеться відкриття авторської виставки художниці Марини Скугарєвої "Без назви".

На відміну від минулорічних "Добрих домогосподарок" Скугарєвої, тут не варто шукати викриття гострих тем і натяків на суворе сьогодення. Концепції, що могла б елегантно пов'язати роботи, виставлені в просторі галереї, також немає.

Марина Скугарєва належить саме до таких митців, які незважаючи на модні тенденції, попит і пропозицію та інші "біля-мистецькі" фактори, роблять те, що їм подобається. Йдуть своєю стежкою і просто від факту подорожі отримують задоволення.

"Я обрала живопис двадцять років тому, тоді це було модно. Згодом, малярство почало виходити з моди, але для мене це нічого не змінило. Сьогодні живопис знову на гребні, а я досі малюю", - Марина Скугарєва.

Взагалі, жодних зв'язків і обмежень. Достеменно відомо одне: до експозиції потраплять лише найновіші роботи художниці. Які саме і скільки - залишиться сюрпризом аж до початку монтажу. Не в останню чергу для самої Марини.

У Скугарєвої є три улюблені теми: дороги, ню і натюрморти ("мої столи", як говорить Марина). До цих тем художниця звертається протягом життя. Кожна з них "звучатиме" й цього разу. Звучатиме настільки чисто, наскільки й "непроектно".

Якщо балет - це "про танець", а опера - це "про музику", то "Без назви" - це виставка живопису і про живопис.

Марина Скугарєва народилася в 1962 р. в м. Києві. Навчалася в Республіканській художній школі, (Київ, 1974-1977.). Закінчила Дагестанське художнє училище ім. Джемала, (Махачкала, Дагестан, 1977-1981.) та Львівську Національну Академію Мистецтв (1982-1987).

Відкриття 3 червня, у середу, о 19:00

Майстер-клас автора 4 червня, у четвер, о 19:00

Сама виставка триватиме з 3 по 22 червня 2009 року.

Арт-центр Я Галерея працює без вихідних з 10.00 до 20.00

Реклама:

Головне сьогодні