Вечірка "Криниця традицій"

Як криниця поповнюється природними водами, так і українське мистецтво має поповнювати свої усталені традиції новими формами. Головна ідея вечірки - показати гарний приклад осучаснення давніх українських традицій.

В рамках заходу відбудеться відкриття виставки творчих доробків ремісницької родини Пирожків, Наталі Бабенко та Віктора Соловара.

Відкриватиме вечірку дитячий фольклорний гурт "Дай Боже". Талановиті діти відтворять автентичну традицію обряду свята Івана Купала, яке за народним календарем святкувалось 6 липня, що збігається з християнським святом Різдва Святого Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. У репертуарі гурту використовується автентичний фольклор - чистий, без усiляких домішок та обробок.

Кожному запрошеному діти будуть дарувати квітку, без якої не обходилось жодне Купальське свято - барвінок, як символ радісної життєвої сили та вічності. На подвір'ї лунатимуть етно-джазові композиції українських гуртів.

Далі відбудеться презентація виставки творчих доробків ремісницької родини Пирожків, Наталі Бабенко та Віктора Соловара. Ведучий проведе по черзі презентацію робіт митців у вигляді невеличкого бліц-інтерв'ю автора з гостями, що створить невимушену та затишну атмосферу для спілкування.

Мар'ян Пирожок - Капітан Лелека розповість під стародавній музичний супровід історію, проілюстровану на серії картин "...За лісами, за ділищем - там дивами вітер свище...". Наталя Бабенко запропонує кожному бажаючому доторкнутись до небувалих злаково-мистецьких творів та покаже як вони створюються. Лейтенант Зозулька, вона ж Юлія Долинська, непомітно та легко заведете глядача в тенета лірично-сонячної казки, що живе на її картинах. А з полотен Віктора Соловара зійдуть стародавні українські легенди і зачарують своєю достовірністю.

Виставка працюватиме протягом двох тижнів.

Також в рамках вечірки відбудеться презентація нової мистецької ініціативи "Мистецького клубу", який об'єднає в єдину мережу найкращих митців, мистецькі організації та установи, медіа-партнерів, меценатів та простих громадян - цінителів українського мистецтва з усієї України задля спільної мети - сприяти відродженню, розвитку та популяризації українського мистецтва, зробити його співзвучним сучасності.

Всі бажаючі зможуть заповнити анкету учасника та вже розпочати формування нового мистецького середовища та мистецького руху.

Реклама:

Головне сьогодні