Відкриття козацького селища "Мамаєва Слобода"

9 липня, в четвер відбудеться велике святкове дійство - відкриття козацького селища "Мамаєва Слобода".

Офіційне відкриття Центру народознавства "Козак Мамай" "Куточка української природи, архітектури та побуту "Мамаєва Слобода", який безумовно вже є однією з найпривабливіших візитівок столиці України, відбудеться за підтримки етнічного фестивалю "Країна Мрій".

"Країна Мрій" - не лише щорічний міжнародний фестиваль. Це проявлення важливої культурної ініціативи, однин з напрямків якої - особлива увага до славетної української традиції та визнання українського культурного надбання у світі.

"Мамаєва Слобода" - яскраве втілення славетної козацької традиції. Тут українське культурне надбання втілено не лише в архітектурі і природному ландшафті. Важливою відмінністю "Мамаєвої Слободи" буде відродження забутих українських традицій і народних гулянь! Так, з нагоди кожного народного і релігійного свята буде готуватися окрема культурна програма, до якої зможе залучитись кожен!

Саме тому, «Країна Мрій» із задоволенням виступає співорганізатором великого народного свята на честь відкриття козацького селища «Мамаєва Слобода», одного з найпрекрасніших місць України, котре розташовується практично за 7 кілометрів від Хрещатика.

В рамках заходу відбудеться:

виступ народних колективів та найкращого в Європі кінного каскадерського козацького театру

показові сутички козацьких загонів із умовним супротивником

виставка "Полтава козацька"

ярмарок народних майстрів

козацька юшка та куліш

виступ головного гостя програми - Олега Скрипки у супроводі оркестру Le Grand Orchestra

Дрес-код заходу - вишиванка!

Реклама:

Головне сьогодні