Конкурс молодих виконавців "Нова хвиля"

Цього року в "Новій хвилі візьмуть участь 16 виконавців з 12 країн. Фестиваль щорічно проводиться на сцені юрмальської концертної зали "Дзінтарі" і триватиме до 2 серпня.

Учасники конкурсу змагатимуться в трьох категоріях - "Хіт своєї країни", "Світовий хіт" і власна пісня. Окрім конкурсантів на сцені виступатимуть десятки російських і зарубіжних зірок.

29 липня, у перший конкурсний день, учасники виконають світові шлягери.

30 липня виступить зоряний склад журі, а після конкурсанти заспівають хіти своєї країни.

31 липня на "Хвилі" пройде творчий вечір Юрія Антонова.

1 серпня - День прем'єр, де учасники виконають пісні, написані для фестивалю.

2 серпня відбудеться нагородження переможців і закриття "Нової хвилі".

Спеціальним гостем відкриття буде шведська група Roxette, а особливими гостями гала-концерту стануть британський виконавець Ліза Стенсфілд і Дмитро Хворостовський. Концерт-відкриття конкурсу відвідає президент Латвії Валдіс Затлерс. Також, як говорить Ігор Крутой, він запросив на фестиваль Енріке Іглесіаса.

Окрім співголів Ігоря Крутого і Раймонда Паулса в журі 2009 року входять Максим Фадєєв, Ігор Ніколаєв, Костянтин і Валерій Меладзе, Леонід Агутін, Валерія, Микола Басков, Лайма Вайкуле, Федір Бондарчук.

Українських учасників на "Новій хвилі" цього року троє: Міла Нітіч, Владислав Левицький і Джамала.

Ще одна українська група, "Пара Нормальних", виступить у фіналі від Росії. Як говорять організатори конкурсу, вони дуже хотіли бачити цю групу у фіналі, але квота України і так збільшена, тому вирішили, що "Пара Нормальних" виступить за Росію.

Конкурс молодих виконавців "Юрмала" проводився з 1986 по 1989 рік. Серед лауреатів - Олександр Малінін, Азіза, Валерія (тоді вона ще мала ім'я Алла Перфілова). У 2002 році відновлений під лейблом "Нова хвиля".

Призовий фонд спочатку становив 60 тис доларів, до 2008 року досяг 140 тис, але в 2009-му через кризу скоротився до 100 тис доларів.

Реклама:

Головне сьогодні