Тріо Влодека Павліка з програмою "Anhelli"

28 вересня 2009-го року о 20:00 в Культурно-освітньому центрі "Майстер-Клас" (вул. І. Мазепи, 34 (навпроти Лаври)) відбудеться концерт-пролог Міжнародного джазового фестивалю Jazz in Kiev 2009.

З програмою "Anhelli" виступить тріо відомого польського піаніста Влодека Павліка:

Влодек Павлік (Włodek Pawlik) - рояль;

Павел Паньта (Paweł Panta) - контрабас;

Цезарі Конрад (Cezary Konrad) - барабани.

У форматі тріо Влодек Павлік записав три альбоми (з різними контрабасистами): Standards Live (1996), Live in Kyiv (2002) і Anhelli (2006). Після релізу диску Standards Live ансамбль запросили на престижний Фестиваль Північного Моря (North Sea Jazz Festival) у місті Гаага, Нідерланди. Після форуму критики стали величати Павліка "Горовицем джазу", віддаючи належне унікальному стилю піаніста. Альбом Live in Kyiv був записаний Віктором Овчінніковим і виданий в Україні і в Польщі компанією Polonia Records.

Останній диск тріо під назвою Anhelli, який, власне, польські джазмени і представлять у Києві, створений за мотивами однойменної романтичної поеми Юліуша Словацького (Juliusz Słowacki (1089-1849)).

Твір присвячений полякам, засланим до Сибіру. Музика з альбому вперше прозвучала в 2005 році на JVC Jazz Festival у Варшаві. Після концерту тріо Влодека Павліка вітали стоячи, а сам виступ був названий найкращим на фестивалі. З огляду на те, що на цьому ж форумі грали, серед інших, Чік Коріа (Chick Corea) і Чарлі Хейден (Charlie Haden), успіх тріо можна назвати безпрецедентним.

Альбом був відзначений щорічною премією Польського Національного телебачення в категорії "найкращий диск року джазової та рок-сцени", а також одержав дві номінації на премію Fryderyk (головна нагорода польської індустрії звукозапису) в категоріях "найкращий джазовий альбом року" та "найкращий джазовий музикант року" (номіновано Влодека Павліка).

Влодек Павлік - джазмен із класичною музичною освітою, у складі власних проектів він випустив вже 18 дисків. Піаніст багато гастролює по всьому світу. Павлік відомий і як композитор, причому не тільки джазовий: він автор ряду симфонічних творів, опери, балету, саундтреків до театральних постановок та кіно. Партнери Влодека Павлика контрабасист Павел Паньта і барабанщик Цезарі Конрад - музиканти відомі як в Польщі, так і за її межами.

Виступ тріо Влодека Павліка з програмою "Anhelli" у Києві - пролог Міжнародного джазового фестивалю Jazz in Kiev 2009, основні концерти якого відбудуться 16, 17 і 18 жовтня 2009 року в Міжнародному центрі культури та мистецтв (Жовтневий палац).

Гостями форуму стануть відомі зарубіжні джазмени - Bester Quartet (Польща), Mike Stern Band with special guest Randy Brecker featuring Dave Weckl & Chris Minh Doky (США), Steve Gadd and Friends (США) і Spyro Gyra (США), а також українські музиканти - квінтет "Дудко" і музичний проект Святослава Вакарчука "Вночі".

Ціна квитка - 50 грн. (Інформація про місця продажу на сайті www.jazzinkiev.com, довідки за телефоном (095) 111 55 77)

Додаткова інформація з усіх питань і замовлення квитків:
Тел. 095 111 55 77

[email protected]

http://www.jazzinkiev.com/

Реклама:

Головне сьогодні