"Німецький клас" від молодих художників

Світова тенденція повернення актуальних практик на територію живопису чітко просліджується в Берліні - визнаній столиці сучасного мистецтва (принаймні, в цій частині світу).

Більше 600 галерей, кращі музеї, академії й насичене персоналіями та подіями культурне середовище - все це приваблює молодих художників з усього світу, які, заряджаючись ідеями й енергетикою цього місця, підтримують його статус найпрогресивнішого міста в Європі. Саме тут народжується нова європейська естетика.

Головним джерелом свіжого бачення, нових художніх форм і прийомів завжди були університети. В Берліні особливе місце посідає Університет мистецтв (UdK), Мекка від сучасного мистецтва, в якому викладають такі імениті професори і художники як Бурхардт Хульд, Крістіна Мобус, Лейко Ікемура, Ріо Фріза.

Особливістю їхньої роботи є індивідуальний відбір студентів відповідно до особистого уявлення про якості та навички, необхідні сучасному художнику.

Куратор Людмила Березницька провела в Берліні місяць й досконало вивчила місцеву художню сцену. Відвідавши звітну виставку студентів і випускників UdK і побачивши, що серед інших медіа помітно виділяється живопис, у неї виникла ідея проекту "Deutsche Klasse".

ВІДЕО ДНЯ

Куратор відібрала найбільш цікаві роботи і запросила художників показати їх в Україні, країні з дуже потужною живописною традицією.

Проект буде реалізовано у два етапи. Перший етап - це, безпосередньо, "Deutsche Klasse" - виставка молодих німецьких художників, що відкриється 4 вересня в Центрі актуального мистецтва EIDOS. Завданням виставки буде проілюструвати сучасний стан молодого мистецтва в Німеччині.

Другий етап пройде в рамках GogolFest 2009 у приміщенні Мистецького арсеналу, де куратор побудує діалогічну експозицію з робіт німецьких й українських художників, вписавши таким чином українські роботи в інтернаціональний контекст.

Центр актуального мистецтва EIDOS // Ludmila Bereznitska & Partner Gallery

Андріївський узвіз 2-б

Реклама:

Головне сьогодні