Лекція/показ-перформанс Романи Шмаліш "Мобільний кінотеатр"

"Мобільний кінотеатр" - це апарат, що поєднує експериментальне читання лекцій і пересування у різні місця.

Конкретніше, це реконструкція з фільму Алєксандра Мєдвєдкіна "Нова Москва" (1938) - проекційній і переглядовий стіл, на якому на своєму шляху до Москви інженер представляє власний дизайн і урбаністичне бачення нового міста. Це химерна модель, щось поміж урбаністичною моделлю, кінотеатром і пластинковим фотоапаратом.

Подібно до інженера з фільму, Романа Шмаліш планує подорожувати з "Мобільним кінотеатром" до різних місць і презентувати свої фільми й кінодослідження з урбаністичного простору й урбаністичних візій, а також кіно-колажі багатьох її власних фільмів і раніше не використовуваного кіноматеріалу. Ці короткі кліпи демонструють різні підходи до трансформацій в урбаністичному просторі й соціальних зміни, що їх супроводжують.

Під час свого першого турне "Мобільний кінотеатр" подорожував до Вільнюса, Каунаса, Калінінґрада й Варшави. Друге турне охопило Бухарест, Рим, Москву і Цюрих.

В Києві Романа Шмаліш представить лекцію/показ-перформанс незалежних стрічок, як то "Театр і маленька вистава", "Модель і місто в радянських фільмах", "Погляди на віддалені країни/Візуальний архів" і "Погляди в простір" з текстами Естер Бус, Клеменс Крюмель, Меґан Саліван, Марини Вішмідт і піснею Енджі Рід.

Розширена Історія Музичів/ Expanded Muzychi History - довгостроковий проект художниці Алевтини Кахідзе, метою якого є поширення історії села Музичів. В рамках цього проекту протягом двох місяців кожного року в персональній майстерні художниці в Музичах під Києвом буде відбуватися програма міжнародних резиденцій.

1 жовтня, четвер, 19:00

у Центрі Сучасного Мистецтва

(вул. Сковороди 2, Староакадемічний корпус НаУКМА)

Вхід - вільний. Лекція йтиме англійською мовою.

Реклама:

Головне сьогодні