Виставка "Японія – відображення серця"

На виставці представлені художні світлини Галини Шевцової, авторки відомої в Україні та Японії книги "Грані світу: Україна-Японія - дерев'яна архітектура", що розкрила українцям і японцям глибоку подібність старовинних традицій дерев'яної архітектури цих двох країн.

Ці світлини зроблені пані Галиною під час її багаторічного життя в Японії, де вона досліджувала і реставрувала старовинні храми та пішки подорожувала всією країною в пошуках прихованих чудес.

Фотографії представлені в гармонійному поєднанні з творами відомої в Японії і Європі майстрині каліграфії Кейко Фукуміцу. Артистичні написи пані Кейко пов'язані з світлинами не лише за сенсом, але й за стилем - вони доповнюють і відтіняють прозору поезію фото-відображень Японії. Це перший відомий нам світовий досвід поєднання світлин та творів каліграфії в єдиному виставковому форматі.

Перш ніж потрапити до Києва, ця виставка вже експонувалася в Японії та Австралії, де отримала схвальні відгуки митців та преси.

16 жовтня о 17:00 під час відкриття виставки буде проведено демонстрацію мистецтва ікебани (майстер Тетяна Надбережна). А під час виставки, в Національному музеї Шевченко пройдуть майстер класи з каліграфії (майстер Галина Шевцова) та ікебани (майстер Тетяна Надбережна).

Виставка триватиме з16 жовтня по 10 листопада 2009 року

Реклама:

Головне сьогодні