Виставка Володимира Будникова "Рай"

У галереї "Боттега" за адресою: Київ, Михайлівська 22б пройде виставка Володимира Буднікова - "Рай".

Виставка триватиме з 21 листопада по 3 грудня.

У проекті Володимира Буднікова немає туги за недосяжністю Раю, як за недосяжністю небокраю. Власне кажучи, небокраю в роботах проекту взагалі немає. Рай для ВБ - це середина, центр.

Око автора виступає в якості потужної лінзи, зверненої у самісіньке жерло реальності, коли "пікселі" збільшеного у сто разів зображення, здолав стадію руйнації форми, знову з'являються нагромадження тропічних квітів, листя та птахів. Це вологі райські джунглі, тілесний, чуттєвий райський жар, райські сади бажань. Рай в проекті барочний, так барочно еклектичне змішування насолоди.

ВБ не відтворює картину "ідеального простору". Автор ні в якому разі не утопіст, що тоскує за ідеалом, але, по суті, зазнає огиду щодо його реалізації. У проекті створюється концентрований простір із улюбленого, знайомого, баченого, реального. Реальне наближується, приручається, згущується, вибухає повним колірним спектром.

Рай більше не розмита понятійна форма, втомлена мрія, що розгубила стимули до здійснення ("втрачений рай" в середньовічній символіці). Не спекулятивний знак, не виключно символічна цінність, що придатна як в релігії, так і в рекламі. Тут немає місця відстороненому спостереженню, спокійному замилуванню, медитації. Це не спокійні сади Борисова-Мусатова, не казкові хащі Руссо, не манірні парки Сомова, не фантазійні простори Босха.

Реклама:

Головне сьогодні