Дебютний проект групи ubik. "Стани"

Дебютний проект групи ubik. "Стани" - це розмова про сучасну людину та її відносини з предметним світом. Переживши "кінець історії", "захід культури" та "смерть мистецтва", ця людина сьогодні вже чітко розуміє, що стала заручником власних амбіцій. Вона створила ідеальний світ з речей та предметів, але сама вже не знаходить у ньому місця для себе.

Проект "Стани" ставить питання про те, що ж знаходиться по той бік затишку й чим доводиться платити за комфортне життя мешканця сучасного мегаполісу. Використовуючи різноманітні техніки (живопис, відео, анімація), художники вдалонамацати той хисткий простір між ними і глядачем, де ще можливий такий бажаний продуктивний діалог.

ubik. - це група молодих українських художників, які здатні відшукати мистецтво всюди і в усьому. Вони культивують його можливість проникати до найнеочікуваніших сфер людського життя, піднімаючи складні питання, на які, втім, не завжди існує єдина правильна відповідь.

За часів античності слово "убік" (ubique) мало значення "всюди". У 1969 році "убік" почали асоціювати з однойменним фантастичним романом Філіпа Діка, в якому мова йде про дивовижну речовину, що перетворює на досконалість будь-який предмет. У 2009 в цього слова з'явився ще один семантичий пласт.

Аліну Якубенко, Дениса Саліванова, Віктора Харкевича і Ярослава Коломійчука об'єднує зовсім не спільна естетична програма, у них немає маніфесту, який вони могли б послідовно втілювати і поки що вони навіть не збираються працювати як колективний автор. Будь-який їх проект - це своєрідний полілог, що ставить питання, які однаково хвилюють усіх учасників групи. А це означає, що художню кухню групи ubik. можна звести до наступного: спочатку обирається спільна тема, а потім кожен учасник групи створює власне висловлювання, говорячи виключно від свого імені. Саме тому вирішальне слово в цій дискусії лишається за глядачем.

Куратор Ольга Балашова

Художники: Аліна Якубенко, Ярослав Коломійчук, Денис Саліванов, Віктор Харкевич

Відкриття відбудеться 27 листопада в п'ятницю о 19:00.

О 18:00 розпочнеться пресс-прев'ю, під час якого представники ЗМІ зможуть поспілкуватися з художниками та куратором проекту.

Ludmila Bereznitska & Partner Gallery

Андріївський узвіз 2-б

Реклама:

Головне сьогодні