Живопис, графіка, скульптура, таракуци Сергія Савченка

Творчість Сергія Савченка сформувалася в руслі нефігуративної образності. Бурхливі, насичені кольором абстаркції майстра знаходять втілення у малярстві, станковій графіці та скульптурі.

Сергій Савченко увійшов у мистецький простір України в 1970-х, коли творчим особистостям доводилося існувати в жорстких умовах соцреалізму. Але соцреалістичне мистецтво його не цікавило, тому багато років художник був змушений існувати на значній відстані від офіційних чинників й лише згодом зміг заявити про себе відкрито. Як не парадоксально, перший Савченком зацікавився Захід - його роботи потрапили до багатьох колекцій зарубіжних поціновувачів мистецтва, особливо - до Великобританії.

Востаннє персональна виставка Сергія Савченка в Києві відбулася 2006 року, і то камерним форматом, тож презентація в "АВС-арт" - унікальна нагода зустрітися з різноплановою творчістю одеського мистця.

Сергій Савченко: "Форма таракуци й ідея скульптури, побудованої за принципом контрформи, огранічно пов'язані. Власне, з образом контрформи я працював ще в 90-х. А раніше звертався до цього у своїх монументальних роботах... Я люблю контрасти і в малярстві користуюся колірним контрастом, тональним контрастом, контрастом форм. Це мій характер - він вимагає такої мови. Мабуть, все це й привело мене до формування в скульптурі безкінечної структури. Вона стала для мене власне формулою малярства..."

Галерея "АВС-арт": вул. Воздвиженська, 10-Б.

Контактні телефони: (044) 428-50-42, (094) 927-20-74

E-mail: [email protected]

Виставка працює з 26 листопада по 18 грудня з 11:00 до 19:00, окрім понеділка.

Реклама:

Головне сьогодні