Фантастика у короткому метрі

Жителі Києва та Львова зможуть переглянути колекцію короткометражних фільмів від Міжнародного фестивалю фантастичних фільмів у Невшателі (NIFFF), Швейцарія.

Київ, Кінотеатр "Жовтень" , вул. Костянтинівська,26

23 січня, 2010 року о 18.00

24 січня, 2010 року o 16.10

Львів:

5 лютого 20010 о19.00

Львівський палац мистецтв, вул. Коперніка, 17

12 лютого 2010 о 18.00

Центр міської історії Центрально-Східної Європи, вул. Богомольця, 6

Фестиваль NIFFF засновано у 2000 році і зараз це одна з основних фільмових подій у Швейцарії. Відбулось лише 9 фестивалів а NIFFF.

У програмі фільмів, що буде вперше показано в Україні, глядачеві пропонується збірка вибраних фільмів NIFFF, які демонструють велике розмаїття естетики і жанрів, які існують в швейцарському кіно. Ця колекція короткометражних фільмів збалансована між традиціями академічної школи та творчістю незалежних режисерів. Збірка складається з 14 фільмів, які створені між 2002 та 2009 роками.

Концепція "фантастичного кіно" на якій базується програма NIFFF- фокусується на таких фільмах, котрі руйнують межі загальноприйнятної "нормальної реальності", що визначена законами природи. Ці "порушення меж" можуть мати велике різномаїття форм: від ефектних кіновидовищ до витончених художніх кіноформ. Тому фестивальна програма щороку представляє всі формати: від блокбастерів до фільмів d'auteur, від чорної комедії до Sci-Fi, від stop-motion анімації, до CGI. Фільми цього жанру дозволяють нам відкрити цілі уявні світи і на хвильку засумніватися у правильності нашого звичного сприйняття щоденної реальності. Ціль фестивалю - наголос на креативності жанру фантастики сьогодні, і на його ролі в історії світового кіно.

Реклама:

Головне сьогодні