Відкриття програми "Генофонд" у Я Галереї

"Генофонд" - це проект-дослідження арт-центру Я Галерея. Дослідження незнаного, але потенційно сильного молодого українського мистецтва. Молодого не стільки за віковою ознакою, скільки у їхньому підході, ставленні до власної творчості та положенні в системі сучасного мистецтва. В англійській мові є влучний термін - "emerging artists" - ті, хто знаходяться в процесі як особистісного, так і творчого й професійного становлення, ті, хто не мають значного досвіду програмної виставкової діяльності, роботи з куратором, співпраці з інституціями. Саме таких авторів об'єднує програма "Генофонд".

Садан

Народився 1985 р. в Хмельницькій обл. Живе та працює у Львові. Студент Львівської академії мистецтв.

Садан працює на грані між ілюстрацією й соціально-критичним мистецтвом, оперує традиційними медіа, але з новим підходом (графіка, скульптура). "М'ясо. Симулякри" - перший проект з масштабного циклу робот художника, темою якого є еволюція. Відповідно, у них автор зображує найнижчих, мертвих істот, "м'ясо", що гниє.

"Чому симулякри? Тому що намагаються приховати, що всередині них немає нічого, крім процесу гниття. Вони, ці форми, несправжні, як і ми, люди. Наші принципи, наші бажання, наші пріоритети, досягнення, мрії. Все це симулякри. Копії, які не мають оригіналу...", - так коментує власні роботи Садан. Цікавим є те, що останнім часом автор все більше рухається від плоскої графіки до створення скульптурних об'єктів, які також буде представлено на виставці.

Володимир Стецькович

Народився 1987 р., живе та працює у Львові. Закінчив Українську академію друкарства.

В проекті "Птахи" Володимир Стецькович постає справжнім графіком-монументалістом, оскільки значну частину проекту було втілено у природному середовищі - на Скелях Довбуша, де художник реалізовує свій потяг до екстремальних видів спорту, і у пост-індустріальному - на стінах закинутої фабрики. Фотодокументацію цього процесу буде представлено в Я Галерея поруч з лаконічними роботами на папері, текстилі й кравецьких викройках.

"Птахи" - це втілення свободи, несподіваного пориву, нестримного потоку; розрив оков та лімітів, звільнення свідомості і рух вперед», - говорить про проект сам художник.

Відкриття виставки відбудеться 10 лютого в арт-центрі Я Галерея на Хорива, 49Б о 19:00. Майстер-класи авторів 11 лютого о 19:00.

Реклама:

Головне сьогодні