Виставки Микити Кравцова та Олега Грищенка в Я Галерея

Микита Кравцов, наймолодший учасник програми "Генофонд", представляє свій останній і, безсумнівно, найбільш зрілий та виважений проект "Цирк" - рефлексію на сучасні реалії та самого себе.

Апелюючи до цирку як певної метафори того, що оточує молодого автора в повсякденності, Микита не боїться викривати й себе. Йому взагалі притаманна здорова самоіронія: "Кравцов, ти клоун" - зізнається він на одному з малюнків-автопортретів.

"Балкон" Микита Кравцов
Олег Грищенко - послідовник класичної школи графіки. Він представить свої графічні роботи в рамках проекту "Маршрут". Роботи на папері, сповнені ситуативної емоційності, було створено безпосередньо під враженням від щоденного просування карпатськими стежками.

Серія відеороликів, знятих звичайним мобільним телефоном під час переходів, репрезентує в проекті побутову сторону життя.

Артбук "Постфактум" - книга створена вже вдома, виважене переосмислення подорожі, або як її називає сам автор "температурно-формальний аналіз пройденого маршруту". Все це буде представлено в Я Галерея в рамках першого персонального проекту молодого художника.

"Ліс на горі Синиця" Олег Грищенко
Не обмежуючись стінами арт-центру, паралельно до виставки Грищенко створить на вулицях Подолу проект "НАродU", що є спробою формального осмислення людських типажів у знаково-орнаментальній формі та апеляцією безпосередньо до носіїв цих типажів.

"НАродU" - це розповідь про дивний рідний мені народ U, його особливості становлення в світі глобалізації. Це те що лежить в мене НА роду і те, що я хочу подарувати цьому НАродU", - так описує проект сам художник.

Крім того 8 квітня о 19 годині в Я Галерея пройде майстер-клас Олега Грищенка.

Реклама:

Головне сьогодні