У Київ стартує фестиваль "Французька весна"

У четвер о 20.30 на Софійській площі киянам покажуть циркову виставу "Площа янголів", а також скульптуру архістратига Михаїла - відновлений символ міста, що колись прикрашав шпиль Святої Софії, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Під час фестивалю до міста з власним проектом завітає французька акторка Жюльєт Біном.

Вона покаже проект Jubilation - це п'ять видатних кінокартин, що визначали її акторську кар'єру ("Рандеву", "Літній час", "Історія кохання", "Три кольори: синій", "Коханці з Нового мосту" та документальна стрічка "Віч-на-віч з Жюльєт Бінош) та виставку портретів In-Eyes - малюнки режисерів, зроблені акторкою, та присвячені їм поезії.

Також відбудуться зустрічі з письменниками, музичні концерти, циркові шоу і театральні вистави, кінофестиваль допрем'єрних показів.

Шанувальники французької літератури зможуть зустрітися з письменниками Жаном Теле (12 квітня, кав'ярня "Азбука") та Марюель Барбері (19 квітня, книгарня "Є"), а любителі візуального мистецтва побачать фотографії Тьєррі Ле Гуса "Амазонки" - спільний проект з дизайнером Пако Рабаном (з 15 квітня у Brucie Collections) та роботи француженки Елізи Буларан у рамках мистецької ініціативи про жінок світу "Жінки" (з 23 квітня у "Худграф").

Сучасні стилі театрального і циркового мистецтва продемонструє вистава сучасного цирку "Сп'янілий від рівноваги" Паскаля Руссо (Київський академічний театр юного глядача на Липках, 26 квітня) та сучасний танець "Наші золоті тенета" компанії Сара Дюка (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, 17 квітня).

Крім того, на гостей фестивалю чекає французько-український концерт хорів "На 4 вітрах" та "Золоті ворота" (Будинок вчених, 20 квітня) та концерт музики бароко (Національний будинок органної та камерної музики України, 21 квітня).

Цьогорічний фестиваль допрем'єрних показів, що відбудеться 10-15 квітня у кінотеатрі "Київ" об'єднує тема родини, в рамках "Довгої ночі короткого метра" презентують і короткометражку Ніколя Анжеля "Крокодил у Дніпрі", зняту в Києві торік.

Реклама:

Головне сьогодні