Другий Київський міжнародний кінофестиваль

Покази проходитимуть з 25 травня по 1 червня у кінотеатрах "Баттерфляй Ультрамарин", "Баттерфляй DeLuxe", "Жовтень" та палаці "Україна".

Організатори підготували глядачам багато цікавого: це і мюзикл "Дев'ять" Роба Маршала, і тріумфатор "Оскара", "Золотого глобуса" й Санденса - драма "Тужся" Лі Деніелса.

Також гостей побалують картиною "Обличчя" ("Візаж") призера Венеціанського, Канського та Берлінського кінофестивалів Цай Мінь-Ляня, та останньою роботою відомої сценаристки та режисера Клер Дені "Білий Матеріал".

У позаконкурсній програмі КМКФ на глядачів чекає володар Золотого лева - фільм "Ліван" Самуеля Маоза та німецько-франко-австрійська картина "Лурд" Джесіки Хаунсер, яка зібрала цілу низку нагород, включно з ФІПРЕССІ Венеціанського кінофестивалю.

На додаток київські глядачі отримають унікальну можливість познайомитися з дивовижними документальними кінороботами, серед яких історія про індустрію виробництва дітей в еру глобалізації "Дитина Google" і володар "Оскара" - "Бухта" Луї Психойоса, яка розповідає про полювання на дельфінів.

КМКФ покликаний стати центральним кінофорумом світових та національних кінопрем'єр в Україні. Ініціатором і президентом фестивалю є народний артист України Богдан Ступка.

Головою основного журі конкурсу художніх фільмів II Київського міжнародного кінофестивалю стане легендарний кінорежисер Отар Іоселіані

Цього року на переможця кінофестивалю в категорії "Найкращий фільм" чекає нагорода гран-прі та грошовий приз у розмірі 20 тисяч доларів.

Слідкуйте за анонсами на сайті Київського міжнародного кінофестивалю

Реклама:

Головне сьогодні