Україна підкорює нову арт-вершину: Базель

З 15 по 19 червня 2010 року Україна буде представлена на дуже престижному тижні сучасного мистецтва в Базелі у Швейцарії. Галерея Тетяни Миронової покаже творчість актуальних художників на арт-ярмарці Scope Art у швейцарській культурній столиці - місті Базель.

Місія галереї: зміцнювати авторитет українського сучасного мистецтва та успішно інтегруватися у світовий арт-простір.

На стенді української галереї будуть представлені роботи іменитих художників: Віктор Сидоренко та його проект "Левітація", Оксана Мась (проект "Вони серед нас"), скульптури та інсталяції з кафелю від Жанни Кадирової (нова серія "Планети"), нова серія "The indigo" Романа Жука, а також картини Арсена Савадова, одного з лідерів української "Нової хвилі".

Крім того, галерея презентує інсталяції з оптичних лінз та скла відомого американського художника Давида Датуни (напрямок нео-поп). Його ідея - це показати безпомічність прогресу цивілізації перед старістю та смертю. У "золотих" та "срібних" боксах створені цікаві композиції з метеликів та шприців.

Scope Art - це порівняно молодий ярмарок, який виступає сателітом найбільших світових арт-подій - Armory Show в Нью-Йорку, Frieze в Лондоні та Art Basel. Сьогодні SCOPE - це дуже великий арт-форум згідно продажів, території, кількості відвідувачів, учасників та географічного охвату.

Дати проведення самого Арт-Базеля та Scope Basel практично співпадають: 16 - 20 червня та 15-19 червня відповідно.

"Арт-Базель" наразі - це найважливіший арт-фестиваль у світі, орієнтований на модерн та сучасне мистецтво. Щороку на кілька днів у червні маленьке містечко Базель перетворюється на гігантський музей сучасного мистецтва. У ці дні в місті можна зустріти всю еліту світового арт-ринку: художники, колекціонери, арт-дилери, культурні діячі.

Реклама:

Головне сьогодні