Інсталяції Курта Флекенштейна "Self-Sufficient"

18 березня - 3 квітня 2011 року

Художник Курт Флекенштейн, творчість якого добре відома європейській публіці, вперше в Україні представить художню інсталяцію під назвою "Self-Sufficient".

Надихнувшись виставковим простором галереї «Лавра», яка розташована поблизу знаменитої Києво-Печерської Лаври, художник вирішив створити проект саме в цьому приміщенні, використовуючи унікальну конструкцію стелі з дерев'яними балками, як основний елемент художнього образу. Колишнє складське приміщення, в якому нині розташована галерея, побудовано понад століття тому, має унікальну конструкцію стелі, графічність якої і надихнула художника на створення свого проекту. Маючи власну естетику і виразність, дана конструкція не провокує художника на радикальну її зміну, а лише пропонує створити інше бачення в контексті нового простору.

Перетворюючи звичний елемент в якісно новий об'єкт, художник не тільки пропонує нову систему координат, він створює іншу субстанцію, в якій глядач не сторонній спостерігач, а безпосередньо учасник і співавтор мистецького дійства.

Інсталяція "Self-Sufficient" - гра між реальністю й ілюзією, де кожен елемент, включаючи відвідувачів, має особливе значення на вплив і формування нових відчуттів, асоціацій та фантазій.

У перекладі з англійської мови "Self-Sufficient" означає - "самостійний", "автономний", "незалежний". Дотримуючись будівельної конструкції, яка спочатку обрана автором і є функціональним самостійним елементом не вимагає перетворень і змін, зберігаючи її органіку і виразність, художник формує новий простір, пропонуючи альтернативне сприйняття звичних речей.

Куратор проекту - Лора Кучер

18 березня (п'ятниця) 2011 року, 18:00

Київська міська галерея мистецтв "Лавра" (вул. Лаврська, 1)

Вхід за запрошеннями

Режим роботи виставки для відвідування:

18 березня - 3 квітня 2011 року

Реклама:

Головне сьогодні