Лекція з медіа-арту: "Українська практика інституалізації медіа"

Культурний Проект запрошує відвідати завершальну лекцію з курсу "Медіапрактика і медіатеорія. Мистецтво високих технологій або високі технології в мистецтві?", яку проведе медіатеоретик Яніна Пруденко.

"За останні десятиріччя науково-технічна революція вирішальним чином змінила мережеві умови мистецької діяльності. Не тільки матеріали й методи роботи митців розвиваються з надзвичайною швидкістю, а й доступ та ритуали доступу до мистецтва отримують нові виміри" (Петра Гьотценбруггер, Австрійський культурний форум, каталог KIMAF-2001 (Kyiv International Media Art Festival).

1997 рік офіційно можна вважати роком початку інституалізації медіамистецтва в Україні. Саме цього року запрошений до Києва за підтримки Інфо Медіа Банку, Центру сучасного мистецтва та Ґете-Інституту в Україні директор Фестивалю медіамистецтва в Оснабрюку Герман Ньорінг ознайомив українських художників та всіх зацікавлених із теорією та практикою медіамистецтва. Метою цієї зустрічі було вивчення і застосування нових технологій у мистецтві. У межах акції відбулися семінари з комп’ютерної анімації, презентація творів медіамистецтва, а також виставка "Відеоскульптура у Німеччині".

Місце:
Я Галерея (арт-центр Павла Гудімова)

Лектори:
Пруденко Яніна

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні