Лекція: "Розвиток космічної діяльності в Україні"

У квітні Мистецький арсенал відкриває Міжнародний тиждень сучасного мистецтва масштабним проектом "Космічна Одіссея 2011". У програмі проекту – не лише художня виставка понад 100 сучасних українських та іноземних художників, а й експозиція космічних артефактів, окрема кінопрограма, мистецький та науково-популярний лекторій, дитяча програма та зустрічі з легендарними мистецькими персоналіями. Куратор проекту – Олександр Соловйов.

У рамках "Космічної Одіссеї 2011" відбудеться лекція "Розвиток космічної діяльності в Україні", яку проведе Едуард Кузнєцов, заступник генерального директора Національної космічної агенції України.

"Космічна Одіссея 2011" узагальнює спроби людини як творця усвідомити своє місце у Всесвіті, упорядкувати хаос світостворення та розширити власні світоглядні межі, зазираючи в майбутнє. Саме в опозиції до не менш одвічної категорії "хаосу" проект покликаний зосередитися на спробах людини логічно впорядкувати дійсність художніми засобами, тобто міфологізувати та естетизувати своє буття. Ідея проекту резонує з сентенцією Арістотеля про Космос як "найвеличніший витвір мистецтва".

Проект апелює не лише до Людини у Всесвіті, а й до внутрішнього світу людини, тобто "мікрокосмосу". Космос як міф, як універсум, як мрія, як політ, як передчуття, як інша реальність – тема залишає учасникам проекту найширше поле для власних інтерпретацій та охоплює регістр від космогонічного до футурологічного.

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Кузнєцов Едуард

Вартість:
вхід за квитком на події "Космічної Одіссеї 2011": дитячий – 20 грн, дорослий – 40 грн.

Реклама:

Головне сьогодні