Спільний концерт гуртів "ДахаБраха" і Port Mone

Агенція "АртПоле" у рамках презентаційного туру цьогорічного фестивалю "АртПоле 2011" запрошує відвідати концерт гуртів "ДахаБраха" (Україна) і Port Mone (Білорусь) у Києві. Музиканти виконають не лише композиції з уже відомих самостійних альбомів "ДахаБраха Light" та "DIP", але й нові спільні твори.

У липні цього року найзагадковіші представники української та білоруської незалежних сцен разом відправляються у весняну подорож до Дністровського каньйону, на місце майбутніх подій фестивалю "АртПоле". Обидва гурти мають давні зв’язки з фестивалем. "АртПоле" і "ДахаБраха", які виникли майже одночасно, підтримували один одного у своєму розвитку. "ДахаБраха" неодноразово виступала на фестивалі, постійно залишаючись однією з найулюбленіших груп фестивальної публіки, адже, навіть ставши дуже популярною, не зупинялася в пошуках нових форм і сенсів. Фестиваль "АртПоле" також відкрив українській публіці білоруське тріо Port Mone. Тож саме ці два гурти є головними героями туру-презентації "АртПоля 2011".

"ДахаБраха" була створена в 2004 році в Київському центрі сучасного мистецтва "ДАХ" театральним режисером Владиславом Троїцьким, що значно вплинуло на манеру виконання музикантів – без сценічних ефектів їхні виступи не відбуваються ніколи. Звучання гурту поєднує в собі східноєвропейську чуттєвість та мелодійність з азійськими та африканськими ритмами. "ДахаБраха" грає українську народну музику з сучасним драйвом. Експериментуючи з українським фольклором, вони принесли в народну музику ритми індустріального світу, створивши свій яскравий і неповторний образ. За час існування ДахаБраха зіграла понад 300 концертів та вистав, взявши участь у десятках міжнародних фестивалів в Україні, Росії, Грузії, Угорщині, Польщі, Франції, Великобританії, Фінляндії, Австрії, Німеччині, Італії, Словенії, Словаччині, Чехії, Нідерландах, Китаї. Зараз ДахаБраха є одним з найбільш відомих у світі українських гуртів і, безперечно, найвідомішим у напрямку етно, про що свідчить хоча б їхній нещодавній успіх на фестивалі WOMAD в Австралії.

Інструментальне тріо Port Mone, створене 2005 року в Мінську, одразу було помічене музичною критикою. "Альбом цього білоруського тріо я напевне хотів би мати в своїй фонотеці, – зазначає Артемій Троїцький. – Авторська й композиторська думка цього колективу найвищою мірою якісна на відміну від великої кількості сучасної акордеонної імпровізаційної музики, включно з джазом і авангардом". Журі й публіка численних міжнародних фестивалів, серед яких польський Muzyczne Smaki Europy, російські S.K.I.F. і "Пустые холмы", литовський Kultflux, іранський фестиваль лялькових театрів Mobarak, акордеонний фестиваль в португальському Торрес Ведрас, теж із захопленням приймають Port Mone. В Україні музиканти також добре відомі: ставши одним з найяскравіших і найглибших вражень фестивалю "АртПоле 2009", тріо досить часто виступає перед українською аудиторією.

Квитки можна придбати в театральних касах, на Квитках.UA, PARTER.UA або замовити за тел.: 044 599 3161.

Місце:
Будинок офіцерів

Лектори:
Без лектора

Вартість:
80 - 250 грн.

Реклама:

Головне сьогодні