181-а інтерпретація "Маленького принца" в світі. Мультимедійний арт-проект художниці Христини Катракіс

У світі офіційно існує 180 перекладів на різні мови народів світу культового твору Антуана де Сент-Екзюпері. Художниця пропонує сто вісімдесят перший переклад поетичної казки на мову сучасного мистецтва - contemporary art. У проекті задіяні всі основні види актуального мистецтва: живопис, художня фотографія, фешн-дизайн, відео-арт, артхаус-фільм та інсталяція (інтерактивна композиція з піску, на якій можна малювати). Подія відбувається в рамках масштабної виставки "Картина світу. Вільний погляд"****, яка організована з нагоди ексклюзивного візиту аукціонного дому Christie's до Києва. Арт-прем'єра обіцяє стати гучним акордом київського арт-сезону.

Оригінальність проекту полягає в тому, що показані відразу кілька цілісних концептуальних арт-історій, де всі складові створюють особливу поетичну розповідь про світ почуттів і пристрастей. Живописна серія "Маленький принц", створена за всіма канонами поп-арту, оригінально поєднала образи відомих літературних сюжетів "Маленького принца" Екзюпері та "Одіссеї" Гомера. Це своєрідна подорож, в яку нас запрошує художник з чистою душею пустотливої дитини - маленького принца.

Живописну серію з 10 яскравих полотен доповнює оригінальний чорно-білий фільм молодих українських художників-кінематографістів (Федір Александрович & C). Американський поп-арт і українське поетичне кіно - лірична і дещо іронічна історія про високу мрію.

Христина Катракіс в рамках персональної виставки також покаже серію фоторобіт "Дерево життя", присвячених жінці-творцю. Художниця впевнена, що саме жінка є тим джерелом, яке дарує життя і натхнення. MironovaGallery вже презентувала цю серію у Франції на Арт-Монако (31 березня-3 квітня) та на фестивалі європейської фотографії FEPN (7-15 травня).

Локація: музей "Шоколадний будиночок", вул. Шовковична, 17-2. Виставка триватиме до неділі 29 травня 2011 р. включно.

Прем'єра - у четвер, 19 травня, о 18:00

Реклама:

Головне сьогодні