Кінопоказ: "Заповіт доктора Мабузе" Фріца Ланга

ChernihivPhotoFest і Київське фотографічне товариство запрошують вас на показ німецької стрічки 1933 року "Заповіт доктора Мабузе" Фріца Ланга, який відбудеться в рамках проекту "Німецький кіноекспресіонізм".

Це другий фільм своєрідної трилогії великого німецького режисера Фріца Ланга про доктора Мабузе. Він був заборонений Геббельсом ще до першого показу, хоча практично одночасно міністр пропаганди III Рейху запропонував режисеру очолити німецьку кіноіндустрію. "Я дуже радий", – відповів Ланг і в той же день утік з Німеччини.

Доктор Мабузе – кримінальний геній, який зараз перебуває в психіатричній лікарні. Він не підтримує жодного контакту з навколишнім світом, але безперервно пише про свої плани знищення залізних доріг, хімічних заводів, актів масових вбивств, створення штучних економічних криз, списуючи десятки сторінок на день. Основна мета Мабузе – терор. Завідувач клінікою Баум потрапляє під вплив Мабузе, талант якого викликає у нього захоплення. Баум організовує потужну кримінальну мережу, що здійснила серію зухвалих злочинів, а також одночасно продовжує керувати лікарнею. Усередині мережі панує жорстока дисципліна, непокора карається смертю, і лише випадок дозволяє комісару Ломанн, який займається цією справою, отримати важливу інформацію про ватажка банди. Поступово Баум починає ототожнювати себе з Мабузе, відчувати себе його наступником. Глядач уже не розуміє, чи існує Мабузе насправді, чи він – галюцінація Баума.

Для Німеччини період після Першої світової війни був часом істерії, цинізму, глибокого відчаю. Усі моральні цінності були знищені. У мистецтві це знайшло відображення в напрямку експресіонізму, у формах якого втілилися різні ідеологічні тенденції – від містики та песимізму до гострої соціальної критики. Художники, скульптори, літератори, а потім і кінематографісти відкидали зображення зовнішньої реальності з тим, щоб висловити внутрішнє "Я".

Реєстрація – на [email protected] із зазначенням імені та контактного телефону. Кількість місць обмежена.

ВІДЕО ДНЯ

Місце:
Студія "Фотомайстер"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні