Виставка Олафура Еліассона: "Твоє емоційне майбутнє"

PinchukArtCentre та Фонд Віктора Пінчука представляють першу персональну виставку Олафура Еліассона в Східній Європі. Експозиція під назвою "Твоє емоційне майбутнє".

Ця виставка являє собою нову віху в еволюції творчості художника. На трьох поверхах арт-центру буде представлено 16 робіт, більшість з яких, за винятком одиниць, таких як "Краса" (‘Beauty', 1993) та "Кімната для одного кольору" ("The Room for one colour", 1997), датовані 2010-2011рр., включаючи численні роботи, створені спеціально для PinchukArtCentre.

У центрі творчості митця стоїть питання про наш зв'язок з реальністю - в усіх її соціальних, урбаністичних, технологічних та емоційних аспектах. Еліассон подає свої ефемерні роботи, які часто існують лише тут і зараз, не як об'єкти виставлені в музеї, а радше як співпродюсерів простору і часу, ситуацій і зв'язків.

Говорячи про свою виставку Олафур Еліассон зауважує: "Коли я працюю над такими проектами, як цей, я ретельно обмірковую те, як відвідувачі будуть ходити по галереї, як враження від однієї роботи вплине на емоції, викликані наступною. Будівля має свою особливу мову - колись це був готель і цим пояснюється її приємний "домашній" масштаб. Я намагався вибудувати діалог з цим особливим, по-домашньому затишним відчуттям, фокусуючись на тому, наскільки відвідувачі зможуть побачити свої власні переживання в контексті виставки. Мова йде про оцінку суті пережитого нами досвіду".

Експозиція під назвою "Твоє емоційне майбутнє" працюватиме з 21 травня по 2 жовтня 2011 року в PinchukArtCentre в Києві. Виставка відкрита з 12:00 до 21:00 щодня, окрім понеділка. Вхід вільний.

Реклама:

Головне сьогодні