VAU-Fest: ІІ Міжнародний фестиваль відеоарту та короткометражного кіно

ІІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно та відеоарту VAU-Fest 2011 запрошує вас 21-22 травня відвідати яскраві мистецькі події, ексклюзивні програми міжнародних фестивалів експериментального кіно, мультимедійні презентації та аудіовізуальний перформанс у мальовничому містечку Українка поруч із Києвом. На вас чекають свіже повітря, крики чайок над Дніпровими просторами, а також насичена програма фестивальних заходів!

Цього року VAU-Fest присвячений художникові-авангардисту Марселю Дюшану, який завдяки оригінальності своїх ідей вважається однією з культових фігур у мистецтві XX століття. Його творчість мала вплив на формування таких напрямків, як поп-арт, мінімалізм і концептуальне мистецтво. На створення концепції фестивалю організаторів також надихнули майстри експериментального кіно, знакові фільми яких побачили світ у 1920-х роках у Франції, а саме: Рене Клер, Ман Рей, Луїс Бунюель та ін. Більшість їхніх робіт втілюють ідеї сюрреалізму, а центральним мотивом виступає стихія води – символ нескінченних лабіринтів підсвідомості та сновидінь як невичерпних джерел творчості.

У рамках фестивалю відбудеться перегляд найкращих відеоробіт з Великобританії, Німеччини, Австрії, Чехії, Польщі, Росії, Білорусі та України, що надійшли на конкурс професійних та аматорських короткометражних фільмів (номінації: художній, документальний фільм, анімація, відеоарт і музичне відео). Найкращі роботи будуть продемонстровані у двох конкурсних програмах: "Занурення" та "Споглядання". Оцінюватиме номінантів компетентне журі, а саме: Емманюель Фосійон, Яніна Пруденко, Вікторія Лещенко, Дмитро Захаревич.

Під час фестивалю відбудеться ретроспектива французького кіноавангарду 1920-х років, яку презентує Емманюель Фосійон, аташе з питань співпраці в аудіовізуальній сфері Французького культурного центру в Україні. Опісля глядачі зможуть відвідати мультимедійну презентацію, присвячену кінетичним експериментам Марселя Дюшана і взаємозв’язку кіноавангарду початку ХХ ст. із сучасним відеоартом, а також поставити питання Яніні Пруденко, кандидату філософських наук, культурному аналітику, куратору проекту "Архів українського медіамистецтва" Фундації ЦСМ.

Також будуть представлені спеціальні програми партнерських Міжнародних кінофестивалів з Іспанії (Vallecas Puerta del Cine), Болгарії (Videoholica), Румунії (Kinofest), Греції (Miden) та України (Docudays.UA). Зарубіжні програми демонструватимуться в Україні вперше, тож гості фестивалю мають унікальну можливість відвідати ексклюзивні кінопокази та ознайомитися з актуальними тенденціями у світовому експериментальному кінематографі.

ВІДЕО ДНЯ

Завершення фестивалю обіцяє бути незабутнім – на глядачів очікує феєричний аудіовізуальний перфоманс від Dunaewsky 69 та Vj Djinka Takasana, надзвичайно цікавих та обдарованих експериментаторів у сфері електронної музики та візуального мистецтва, відомих своєю успішною співпрацею з музичним лейблом Kvitnu та багатьма міжнародними творчими проектами.

Події відбуватимуться в Палаці культури "Енергетик" (м. Українка): від станції метро "Видубичі" в Києві маршрут № 313.

Докладну інформацію про події VAU-Fest 2011 шукайте на сайті: vaufest.com.ua

Місце:
Палац культури "Енергетик"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні