Виставка Майкла Мерфенка "Лабіринт"

19 травня в галереї ЦЕХ відбулось відкриття мультимедійного проекту Лабіринт Майкла Мерфенка - наймасштабнішого просторового соло-проекту українського художника, реалізованого в Києві за останні роки. Лабіринт об'єднує перформанс, відеоарт й графіку в тотальній інсталяції, створеній спеціально для виставкового простороу культової столичної галереї ЦЕХ.

Ідея проекту виникла в 2009 році, коли художник уперше потрапив до галереї ЦЕХ. Саме тут Майкл Мерфенко зміг зконструювати інтерактивний арт-об'єкт, що став ідеальним втіленням його основних творчих тем - алхімії, героїчного шляху, внутрішніх трансформацій й пошуків справжньої реальності.

Художник розвивав їх у таких своїх проектах, як "Місця сили" (Брюсель), "Реальна еволюція", "Гілізм" (Нью-Йорк), "Мавка" та інших. Отсаточно концепція Лабіринту сформувалась у 2010 році, в ході полеміки куратору проекту Оксани Грищенко з італийським митцем та философом Мікеланжело Пістолетто під час презентації його книги "Третій рай" на арт-ярмарку Арт Базель Майамі.

В той час, як Пістолетто пропонує людству модель ноовї утопії - "третього раю", в якому поєднаються ідеали первісного "першого раю", створеного Богом, й штучного "другого раю", створеного руками людини, Майкл Мерфенко пропонує відправитись на пошуки нового виміру реальності - духовного, символом якого й є Лабіринт. Можливо, наприкінці цього шляху, в центрі цього лабіринту, й знаходиться той самий "третій рай".

Виставка Лабіринт проходить в галерї ЦЕХ до 26 червня. Адреса: вул. Фрунзе, 69 робочі дні: вівторок-субота з 14.00 до 20.00.

Реклама:

Головне сьогодні