Зустріч: "Коли закінчується СРСР і починається Європа?"

Книгарня "Є" та Посольство Литовської Республіки в Україні в рамках спільного проекту "Європейський досвід: Литва" запрошують вас на зустріч з Томасом Венцловою та Егідіюсом Александравічюсом.

Тема зустрічі: "Коли закінчується СРСР і починається Європа?".

Томас Венцлова – відомий литовський поет, перекладач, літературознавець та правозахисник. Активний учасник дисидентського руху, співзасновник Литовської Гельсінської групи. В еміграції підтримував близькі стосунки із багатьма відомими поетами та письменниками, серед яких були Йосип Бродський та Чеслав Мілош. Перекладав литовською вірші Томаса Еліота, Шарля Бодлера, Гарсіа Лорки, Езри Паунда, Жака Превера, Кароля Войтили, Чеслава Мілоша та Йосипа Бродського. Викладав в університеті Берклі та у Єльському університеті. Займається дослідженням віршознавства, історії російського Срібного віку, польської, а також сучасної та класичної литовської літератури.

Егідіюс Александравічюс – професор Університету у Каунасі, історик культури та літературознавець. Голова Литовського Національного комітету історичних наук (1994—2004); Президент ради директорів "Відкритої громадської фундації Литви", член ради директорів Асоціації литовських філологів; член Литовської історичної спілки.

Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

По додаткову інформацію звертайтеся за тел.: +380 (66) 174 11 95.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Венцлова Томас,Александравічюс Егідіюс

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні