Кінопоказ: "Сміттєві мрії" Мая Іскандера

Екологічний клуб "Зелена хвиля" запрошує вас на показ фільму "Сміттєві мрії" режисера Мая Іскандера, що відбудеться в рамках щорічного міжнародного фестивалю екологічного кіно "ЕкоЧашка". Стрічку знято у спільному виробництві Єгипту й США у 2009 році. Також можете переглянути трейлер.

Фільм розповідає про долю трьох юнаків, які народилися і живуть в найбільшому сміттєвому селищі Забалін на околиці Каїра. Усі жителі села – понад 60 тисяч осіб – працюють зі сміттям і в смітті і виживають завдяки переробці 80% зібраних відходів. Дивовижна щира історія, долі і мрії "сміттєвих людей" на околиці найбільшого міста Африки. Робота отримала 24 нагороди на міжнародних фестивалях по всьому світу.

Цьогорічну "ЕкоЧашку" в Україні присвячено лісовій тематиці, адже ООН та міжнародна екологічна спільнота оголосили 2011 роком захисту лісів. Мета фестивалю – ознайомити глядача з сучасними екологічними проблемами, подати в доступній візуальній формі варіанти їх вирішення. В першу чергу, фестиваль розраховано на небайдужих людей, на прошарок суспільства, який починає і вже почав турбуватися про власне екологічне майбутнє.

Покази фестивальних фільмів пройдуть в 6 містах України: Харкові, Донецьку, Севастополі, Одесі, Ужгороді та Києві. У кожному з шести міст буде показана дводенна фестивальна програма. Урочисте закриття фестивалю відбудеться п’ятого червня в Києві, під час святкування Всесвітнього дня навколишнього середовища – WED.

"ЕкоЧашка" – це насичений еко-простір. Київська частина фестивалю обіцяє зацікавити глядачів не тільки фільмами, але й багатьма іншими подіями: будуть доповіді експертів, обговорення, майстер-класи, вечірні покази на відкритому повітрі, дискусії, еко-ярмарка, еко-сніданки, святкування, пікніки і прибирання паркових зон. Вас чекають "зелені" художники, дізайнери і фотографи та їх твори, дошка "зелених" знайомства, а також на фестивалі виступлять спеціалісти з охорони довкілля, суспільні діячі, "зелені" архітектори, економісти.

Місце:
Кінотеатр "Кінопанорама"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні