Концерт-лекція: "Гостини в ясновельможного панства"

Театр історичного танцю Al’entrada та Національний музей українського народного декоративного мистецтва запрошують на концерт-лекцію "Гостини в ясновельможного панства", що познайомить глядачів з культурою шляхти XVII ст. та епохою, яка отримала назву "Доба Сарматизму". Це час зростання освіченості й національної свідомості українців, доба розвитку мистецтв і пошуку ідеалів. Саме в цей час складаються казки про благородних панянок і відважних лицарів, про шляхетську честь та козацьку доблесть.

Послухати сарматські легенди, дізнатися про особливості шляхетного строю, народження українського театру, цікавинки про музичне та декоративно-прикладне мистецтво запрошують вас актори театру історичного танцю Al’entrada. У їхньому виконанні будуть представлені реконструкції старовинних українських та європейських танців, лірична поезія того героїчного часу та шляхетні строї, пошиті власноруч.

Під час концерту прозвучить європейська ранньобарокова музика у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів Олександра Макаренка та Сергія Вілки, а також старовинні українські канти, виконані Ясею Прокопчук. Створювати атмосферу старовинного українського міста допоможуть експонати музею, підготовані спеціально до заходу.

"Гостини в ясновельможного панства" належить до серії заходів під загальною назвою Студії вишуканих мистецтв, що мають на меті знайомити глядачів зі старовинним мистецтвом світу. Ініціатором заходу став театр історичного танцю Al’entrada (Алєнтрада), який займається дослідженням, відтворенням та інтерпретацією історичного танцю, старовинного співу, театру та костюму різних історичних епох.

Місце:
Національний музей українського народного декоративного мистецтва

Лектори:
Без лектора

Вартість:
30 грн.

Реклама:

Головне сьогодні