Кінопоказ: "Вуличні дні" Левана Когуашвілі

До 20-ї річниці міжнародних ділових та культурних стосунків Грузії й України в Києві відбудуться "Дні грузинського кіно" за підтримки Посольства Грузії в Україні та Грузинського національного кіноцентру. На вас чекають сучасні грузинські стрічки, які брали участь та здобували нагороди на міжнародних кінофестивалях. Фільми вирізняються особливим ставленням грузинів до людини й її життя, сповнені щирості, драматизму та глибокого розуміння світу. Добірка фільмів відображає життя сучасної Грузії.

У рамках фестивалю відбудеться показ стрічки "Вуличні дні" (2010) Левана Когуашвілі. У ролях: Зура Бегалішвілі, Гага Чіхладзе, Ека Чхеїдзе.

Фільм про грузинського чоловіка Чеки, який не має роботи і не має грошей. Він належить до покоління тих людей, які на момент розпаду Радянського Союзу були ще молоді, щоб багато чого досягти, але ті цінності, на яких їх виховували, зникли, і тепер їм доводиться звикати до нових соціально-політичних і економічних умов і життєвих реалій. Але, на жаль, не у всіх вистачає для цього сил. Історія про вибір легкого шляху, який у результаті призводить до ще більш складних обставин. А все починається з безневинної фрази старшокласника, сина міністра, Ікі: "Мені потрібно знайти легкий шлях для отримання гарних оцінок".

Фільм "Вуличні дні" був представлений у конкурсній програмі 39-го Міжнародного кінофестивалю у Роттердамі. На 10-му кінофестивалі східноєвропейського кіно у Вісбадені отримав головний приз "Золота Лілія" як найкращий фільм.

Стрічка демонструється мовою оригіналу з субтитрами українською мовою. Показ відбудеться у Синьому залі кінотеатру "Україна".

Місце:
Кінотеатр "Україна"

ВІДЕО ДНЯ

Лектори:
Без лектора

Вартість:
40 грн.

Реклама:

Головне сьогодні