Artist’s talk: Стівен Ходорівський

Незалежна перформанс-група TanzLaboratorium ініціювала для небайдужих до майбутнього української культури мистецько-освітній проект "Перформативність", у рамках якого протягом двох тижнів відбуватимуться лекції, дискусії, воркшопи, лабораторії та, звісно, перформанси. Це – перший крок у створенні тривалої альтернативної платформи мистецької освіти в Україні, що може розширюватися, змінювати форму та локацію у залежності від потреб мистецької спільноти і суспільного контексту.

Зокрема, завітайте на неформальну бесіду з канадським митцем Стівеном Ходорівським. Він займається урбаністикою, дизайном, перформансом, інсталяціями, текстом тощо. Зараз працює разом із Фарідом Нуфайлі над проектом "Дикі економіки", в якому досліджуються чорні ринки, у відділі дизайну в Академії Ян Ван Ейк у Маастріхті, Нідерланди. Цікаво, чому митець з освітою архітектора досліджує таку тему?

Перформативність є однією з провідних тенденцій у сучасному мистецтві. У контексті цього проекту перформативність є специфічною якістю мистецькoї активності, що тематизує темпоральність та досліджує процес трансформації ідей/концепцій в дії. Спільний досвід перформативності пропонується усім учасникам проекту як відмінний від звичних форм комунікації і як провокація до cуспільно-мистецької дискусії про необхідність створення альтернативних структур мистецької освіти. Проект спрямований на розвиток сучасного українського перформативного мистецтва.

В Україні спостерігається криза культурної перспективи. Рівень розвитку сучасного мистецтва, художньої освіти тощо відображає цю ситуацію. За наявності мистецької продукції відсутність рефлексії не дає можливості існувати інновативній культурі. Розподіл мистецтва на жанри з радянських часів залишається незмінним. Сучасне мистецтво як явище, що поширюється поза жанрові, дисциплінарні, медійні межі та має за необхідне аналізувати себе або умови свого існування, здатне впливати на розвиток когнітивних технологій.

Щоб узяти участь у заходах проекту потрібно надіслати листа на [email protected], у якому вказати:
- ім’я, прізвище та місце проживання;
- вік;
- освіта, професійний досвід;
- назва заходів (лекції, дискусії, воркшопи, лабораторії, перформанси), у яких бажаєте взяти участь. Для участі у Лабораторіях сформулюйте концепцію (лист-мотивацію) вашого бажання взяти участь у цьому заході.

Вартість участі у всіх заходах проекту визначається індивідуально.

Місце:
Кнайп-клуб "Купідон"

Лектори:
Ходорівський Стівен

Вартість:
визначається індивідуально грн.

Реклама:

Головне сьогодні