Кінопоказ: "Ігри розуму" Рона Говарда

В арт-клубі "44" в рамках щоденних безкоштовних кінопоказів демонструватиметься стрічка 2001 року "Ігри розуму" (A Beautiful Mind), знята режисером Роном Говардом.

Фільм розповідає історію життя Джона Форбса Неша-молодшого — геніального математика, який став шизофреніком, а потім зумів повернутися до нормального життя і отримати Нобелівську премію.

Вперше ми побачимо Джона Неша у 1948 році, коли він студентом вступив до університету Прінстон. Він рідко відвідував заняття, а більше займався своїми математичними теоріями в кімнаті гуртожитку і в бібліотеці.

Більшість його колег прагнули триматися подалі від Неша, і лише його сусід по кімнаті Чарльз намагався допомогти йому. Врешті-решт Неш стає зіркою в математичному світі. Він займає престижне становище у вчених кругах, знайомиться з своєю майбутньою дружиною Алісією і стає консультантом в Пентагоні, розшифрувавши коди, що до нього не вдавалося нікому. Неш також зустрічає агента ЦРУ, який залучає його до операції з розшуку російських шпигунів. Але "видатний розум" Неша веде свого геніального господаря до безумства, примушуючи втратити контроль над дійсністю...

Фільм отримав 4 премії "Оскар" (накращий фільм, адаптований сценарій, режисура та акторка другого плану). Також фільм отримав нагороду "Золотий глобус" та кілька премій BAFTA.

У головних ролях: Расселл Кроу, Дженніфер Коннеллі, Ед Гарріс, Пол Беттані.

Місце:
Арт-клуб "44"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні