Презентація видання "Олесь Ульяненко: без цензури"

Книгарня "Є" та видавництво "Махаон-Україна" запрошують на презентацію видання "Олесь Ульяненко: без цензури" (серія "Арт-Хауз").

Це не книжка спогадів, це компіляція відомих, маловідомих, зовсім не відомих інтерв’ю письменника, зібраних його другом кінорежисером Мирославом Слабошпицьким. Це такий роман у інтерв’ю (1994-2010 роки) — спільна праця його друзів письменників і журналістів. Видання доповнене матеріалами судової справи за редакцією його адвоката у справі "Ульяненко проти НЕК" — Олега Веремієнка.

Олесь Ульяненко – класик української пострадянської літератури, єдиний за всю історію незалежної України офіційно заборонений письменник. Його роман "Жінка його мрії" був затаврований як порнографічний. І згідно з Законом України про боротьбу з порнографією автор міг отримати три роки ув’язнення за зберігання рукопису власного твору.

Олесь Ульяненко — єдиний український письменник, який відстоював своє право на свободу творчості в суді. І відстояв це право. На його захист виступали українські письменники, російський ПЕН-ЦЕНТР. Державний Департамент США включив цей інцидент у щорічний Звіт про порушення прав людини в Україні. Лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка у галузі літератури (за роман "Сталінка"), премій "Благовіст" і "Сучасність", автор понад 20 романів, багатьох оповідань, кіносценаріїв, статей.

Олеся Ульяненка знайшли мертвим у власній квартирі 18 серпня 2010 року. Йому було 48 років. Обставини смерті Ульяненка й досі викликають запитання у його друзів і близьких.

Довідкова інформація про захід — за тел.: +380 (66) 174 11 95 або за адресою [email protected].

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні