Презентація книги Олександра Чекменьова "Донбасс"

3 жовтня в "Я Галереї" відбудеться презентація книги Олександра Чекменьова "Донбасс", у рамках якої пройдуть зустріч із пресою, лекція автора і автограф-сесія.

Ця робота Олександра Чекменьова відкриває книжковий проект куратора Кременчука Андрія – серію фотомонографій авторів країн колишнього Радянського Союзу в німецькому видавництві Kehrer.

Олександр Ляпін так висловився з приводу книги: "З друку вийшла книга відомого українського фотографа Олександра Чекменьова "Донбасс". Альбом видавали в Німеччині. Він чорний як вугілля, пласт антрациту. А всередині життя гірників. Проста і складна одночасно. Повільна, як течія величезної річки. Чекменьов наситив альбом чорно-білими фотографіями, за змістом рівними і стриманими. Кожна сторінка як прожитий день, а деякі як місяць, або рік. Чекменьов зізнається в любові до цих працьовитих людей, по вуха вимазаних чорним вугільним пилом, з якими прожив не один рік. Його фотографії про часи, що назавжди змінилися, про пафосні свята, що що канули в лету, про зміну ставлення до праці шахтаря, про те, що люди залишаються людьми, в яких би важких умовах вони не жили. Як би не тиснули обставини. Фотографії підібрані дуже тихі і глибокі як старі шахти втомленого Донбасу. Книга вийшла добра, місцями сумна".

Попередній запис за телефоном +380 (44) 492 92 03 або електронною поштою [email protected].

Місце:
Я Галерея (арт-центр Павла Гудімова)

Лектори:
Чекменьов Олександр

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні