Кінопоказ: "Тріо з Бельвіля" + "Старенька дама та голуби" Сільвена Шоме

У кіноклубі Французького інституту відбудеться показ робіт Сільвена Шоме "Тріо з Бельвіля" і "Старенька дама та голуби". Показ проходитиме в рамках циклу "Анімаційне кіно".

"Тріо з Бельвіля". Дія мультфільму розгортається між 1959 і 1969 роками, головні герої – бабуся-тренер мадам Суза та її онук Чемпіон. Під час велогонки "Тур де Франс" Чемпіона із двома його суперниками викрадають бандити. У гонитві за онуком бабуся на викраденому катамарані перетинає Атлантику і потрапляє в Бельвіль. Прообразом мегаполісу послужив, очевидно, Нью-Йорк. Це видно з того, що, підпливаючи до берега мадам Суза бачить гладку Статую Свободи. Там вона стикається з "Тріо з Бельвіля" – трьома сестрами-близнючками, колишніми зірками мьюзік-холу, які допомагають звільнити Чемпіона з рабства.

"Старенька дама та голуби" – мультфільм про підсліпувату бабусю, яка кожен день у парку годує голубів різної смакотою. Цю картину спостерігає голодний, худий поліцейський. Стрічка здобула премію МФ анімаційного кіно в Ансі, премію БАФТА, номінацію на Оскар і номінацію на премію Сезар.

Місце:
Будинок кіно

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні