Фестиваль-екскурсія "Східні Ворота. АртПоле-Крим"

У Криму відбудеться фестиваль-екскурсія "Східні Ворота. АртПоле-Крим". Фестиваль проходитиме у вихідні рівно посеред осені. У Криму це час спостережень, усвідомлень і стиглих плодів — айви, горіхів і гранатів. Час, що дає можливість ще раз відчути літо, проте в ньому вже немає галасливих туристів, дискотек і шаленої спеки.

"Східні Ворота. АртПоле-Крим" – це фестиваль-екскурсія по місту-саду, у якому є прекрасний Ханський палац, Успенський монастир, середньовічний університет Зінджірлі медресе, печерне місто Чуфут-Кале, мечеті, старовинні цвинтарі та фонтани. Фестиваль для тих, хто шукає глибшого порозуміння з навколишнім світом, чому сприятиме дивовижна історія цього міста, де з давніх часів жили люди різних національностей та релігій, де і зараз звучить кримсько-татарська, українська, російська, вірменська, грецька, польська та інші мови.

У ці дні кримські майстри поділяться секретами своєї майстерності в гончарстві, килимарстві, вишивці, ювелірній справі, а також познайомлять з притаманними цій території заняттями, як-от традиційне приготування кави та східних солодощів, малюнки хною, заготівля й правильне збереження трав, танці та гра на традиційних музичних інструментах. Таким чином кожен з гостей отримає можливість безпосередньо доторкнутися до міста.

Щодо музичної програми, вона складатиметься з двох частин – музики власне народів Криму (традиційна музика кримських татар, чінгіне, греків і османів) та міжнародної world-music-програми, у якій візьмуть участь чеські Cankisou, польський "Оркестр святого Миколая", українські "ДахаБраха", "Ойра" та "Зіра".

Учасниками лендарт-програми стануть відомі українські художники Жанна Кадирова, Андрій Гуренко, Ілона Сільваші, Ярослав Присяжнюк та інші. Новими для "АртПоля" і надзвичайно органічними в контексті Бахчисарая будуть геліографіті — малювання живим вогнем у живому просторі. Художники Володимир та Тетяна Бахтови разом з зацікавленою публікою за допомогою факелів створюватимуть ілюзорні вогняні образи — відтворюватимуть зниклі архітектурні об’єкти або химерні вогняні ліси, потоки й човни. Саме по собі дійство нагадуватиме містичний танок, проте фотоапарати зафіксують завершені вогняні малюнки.

ВІДЕО ДНЯ

Повна програма фестивалю – на сайті організатора.

Місце:
Крим, м. Бахчисарай, Східні Ворота

Лектори:
Без лектора

Вартість:
80 грн.

Реклама:

Головне сьогодні