Лекція: "Мистецтво Індії – есенція божественного світу"

Культурний Проект запрошує на четверту лекцію курсу "Історія світового класичного мистецтва" на тему "Мистецтво Індії – есенція божественного світу", що відбудеться у понеділок, 17-го жовтня, о 19:00. Лектор – Ольга Лагутенко.

В індійській філософії, наш досвід сприйняття прекрасного під час спостереження сходу сонця чи розглядання безцінних витворів мистецтва виявляє себе у той момент, коли ми відчуваємо божественну милість, що лежить в основі усієї світобудови.

Художник показує навколишній світ, формуючи його власним баченням, за допомогою свого сприйняття та уявлень. Раннє мистецтво Індії є цінним свідченням, що відбиває світоглядні концепції однієї з найдревніших цивілізацій світу. Ці традиції живуть і нині, що робить їх ще більш привабливими. Мистецтво давньої Індії розкриває нам ідею Божественного дару. Це картина світу, що відображає гармонію усього космосу. Коли деяка єдина суть присутня у кожному з нас, у тваринах, квітах, деревах, листі і навіть у вітерці, що грає з ним.

Це мистецтво ніколи не зображувало королів, що протегували йому, і також не було згадано жодного ім’я художника. Згідно з давніми трактатами з мистецтва Чітрасутра, особистості надто незначущі, аби бути відбитими у мистецтві. Ціль мистецтва більш благородна – зображувати перевагу вічного над скороминучим.

Реєстрація – [email protected]. Перше відвідування курсу є безкоштовним.

Місце:
Філія Київського музею російського мистецтва "Шоколадний будиночок"

Лектори:
Лагутенко Ольга

Вартість:
абонемент/150 грн.

Реклама:

Головне сьогодні