Відкриття IV Міжнародної кіношколи

18-27 жовтня в київському Будинку кіно працюватиме IV Міжнародна кіношкола. Під час відкриття відбудеться прем’єрний показ в Україні фільму-призера XV Міжнародного форуму національних кінематографій "А чи є там театр". Представить фільм режисер-документаліст із Грузії Нана Джанелідзе.

Чотирирічний досвід Міжнародної кіношколи є унікальним, він дозволяє молодим талантам із різних країн зануритися в пізнавальний процес, реалізувати свої творчі можливості та поділитися новими ідеями. Початкуючі режисери, драматурги, критики і продюсери зможуть долучитися до знань і набути неоціненного досвіду визнаних метрів кінематографа.

Президент кіношколи Рустам Ібраґімбєков: "Наша кіношкола не претендує на повноцінний освітній курс. Важливо створити майданчик для знайомства молодих кінематографістів, які зможуть побачити передові напрямки в розвитку національного кіно і визнають, що на пострадянських теренах існують нові ідеї та думки, що можуть вилитися в світовий кінематограф".

Програма школи дозволить кінематографістам-початківцям не лише прослухати тематичні майстер-класи, але й показувати свої дебютні фільми, презентувати нові сценарії, встановити прямі контакти з колегами і почути відгуки професіоналів та однолітків. Щодня, з ранку до пізнього вечора, з молодими кінематографістами ділитимуться своїми знаннями: Роман Балаян, Рустам Ібраґімбєков, Іраклій Квірікадзе, Ґаліна Євтушенко, Сєрґєй Дворцевой, Павєл Фінн, Сергій Тримбач, Єлєна Ґрьоміна, Нана Джанелідзе, Галіна Адамовіч, Єлєна Стішова, Олег Кохан та інші майстри кінематографічного товариства.

У рамках програми кіношколи будуть показані роботи про кінематографістів телевізійного документального циклу "Острови" всеросійського державного телеканалу "Культура", програми циклу представлятиме автор проекту, лауреат "ТЭФИ-2007", режисер Іріна Ізволова.

На офіційному відкритті кіношколи будуть присутні:
- президент Міжнародної Кіношколи, голова Міжнародної конфедерації спілок кінематографістів країн СНД, Балтії та Грузії, лауреат державних премії, народний письменник Азербайджану, кінодраматург і режисер Рустам Ібраґімбєков;
- голова Національної спілки кінематографістів України, кінознавець Сергій Тримбач;
- лауреат Державної премії СРСР, народний артист України, кінорежисер і сценарист Роман Балаян;
- заслужений діяч мистецтв Грузії, режисер і сценарист Іраклій Квірікадзе;
- заслужений діяч мистецтв Російської Федерації, кандидат наук з мистецтвознавства, режисер і сценарист Галіна Євтушенко;
- заслужений діяч мистецтв РСФСР, кіносценарист Павєл Фінн;
- член правління Асоціації кінопродюсерів Росії, Російської академії кіномистецтв "Ніка", правління Спілки кінематографістів Росії Алєксандр Атанесян.

Місце:
Будинок кіно

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні