Зустріч із Оскаром Ойвою та Цуйоші Озавою (The Group 1965)

2-13 листопада у Києві проходитимуть заходи в рамках проекту Art Kyiv Contemporary. Зокрема, 30 жовтня відбудеться зустріч із Оскаром Ойвою та Цуйоші Озавою з групи The Group 1965.

The Group 1965 – колектив 6 японських митців, яких об’єднує не єдина художня програма, а лише спільний "дух часу", зумовлений датою їхнього народження – 1965 роком. Вони інтегрувалися у мистецький колектив 1994 року під час арт-ярмарку NICAF у Токіо (Nippon International Contemporary Art Fair, один із найбільших ярмарків сучасного мистецтва в Азії). Відтоді художники здійснили ряд персональних акцій та групових проектів у Японії, Південній Кореї, Італії, Швеції, Іспанії, Німеччині, а тепер вперше виступають і в Україні.

Попри те, що учасники групи виражаються по-різному й у найширшому діапазоні видів мистецтва – від живопису до музики, їхні роботи мають щось спільне, як-от: дух епохи та відповідну енергетику покоління, гумор, перформативність.

В алюзіях на світові мистецькі тенденції і ремінісценціях на поп-культуру художники у проекті THE GROUP 1965: We are boys! проявляють нову японську ідентичність, яка виходить за рамки нашого традиційного сприйняття японської культури. Експозиція складатиметься з абсолютно різних за стилем і манерою висловлювання живописних, фото- та відеоробіт. На виставці у Мистецькому арсеналі художники реалізують спільний проект-інсталяцію "Нагоя", що відтворює модель традиційного японського житла, яке щільно вибудовується вздовж вузьких вуличок у густозаселених міських районах. У просторі цієї інсталяції буде презентовано ряд мікропроектів, а також архівну експозицію про історію діяльності групи.

Art Kyiv Contemporary – наймасштабніший проект вітчизняного арт-ринку, що має на меті презентувати якісне актуальне мистецтво за посередництва кращих галерей України і світу. Цього року свої експонати представлять близько 40 галерей сучасного мистецтва з Києва, Москви, Відня, Лондона, Парижу, Берліна, Одеси, Харкова та Львова. Професійний відбір творів здійснює Експертна рада, яку очолює мистецтвознавець і куратор Олександр Соловйов.

Після рекордної кількості відвідувачів у 2010 році – близько 35 тисяч осіб – цьогорічний Art Kyiv планується з акцентом на збагачення досвіду й знань відвідувачів про сучасні мистецькі процеси. Окрім ярмаркової програми, Art Kyiv Contemporary значну увагу приділяє паралельній програмі. На шостому Art Kyiv Contemporary зросла кількість спецпроектів, які цього року створено у співпраці з авторитетними мистецькими інституціями Японії, Німеччини, Франції та Польщі. Формат спеціальної програми – Unlimited ("Без обмежень") – створить особливе середовище для експерименту і дослідження теоретичної складової сучасної арт-сцени.

По детальну інформацію звертайтесь: +38 (063) 433 81 55, [email protected].

Місце:
Мала галерея Мистецького арсеналу

Лектори:
Ойва Оскар,Озава Цуйоші

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні