Міжнародна конференція: "Стратегії урбаністичного розвитку Києва"

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні запрошує вас взяти участь у міжнародній конференції на тему "Стратегії урбаністичного розвитку Києва".

Конференція є підсумковим заходом проекту "Стратегії урбаністичного майбутнього Києва", який Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні разом із партнерами – Архітектурним клубом, Центром візуальної культури НАУКМА, Асоціацією велосипедистів Києва та творчою формацією Garage Gang – реалізовувало протягом 2011 року.

Те, що майбутнє окремих соціальних спільнот, державних утворень і навіть людської цивілізації залежить від характеру розвитку міст, стало аксіомою. Саме місто як складна інтегральна система співіснування навколишнього середовища, суспільства та окремих особистостей завжди формувало просторову тканину людської взаємодії, генерувало і акумулювало економічні, соціальні, культурні та політичні ресурси, виступало основним рушієм прогресу та еволюції людства. Країнам Західної Європи та США навряд чи вдалося б збудувати успішні демократичні суспільства, якби модель демократичного розвитку спочатку не була апробована і реалізована у межах міського простору. Україна в цьому плані не є виключенням. Проголошений нашою державою курс на демократичні перетворення та інтеграцію у світ розвинених європейських країн ризикує так і залишитися добрим наміром, без системного перетворення українських міст. У масштабах України Київ був і залишається втіленням всіх особливостей, вад та асиметрій тривалого трансформаційного періоду, який наша держава переживає з початку 90-х років. Тому питання визначення місця Києва у системі координат глобальних містобудівних тенденцій, стратегії його комплексного урбаністичного розвитку, взаємодії суб’єктів творення міських просторів не випадково обрані предметом цієї міжнародної конференції.

Під час конференції ви почуєте доповіді на такі теми:
1 секція: "Київ – місто, що постійно змінюється: розвиток мегаполісу у контексті глобальних містобудівних тенденцій та української специфіки"
- "Політика міського розвитку у сучасному глобальному світі"
- "Територіальний дисбаланс містобудівного розвитку України"
- "Творення урбаністичних просторів: виклики та перспективи містобудування у сучасному Києві"
- "Методологічні основи міського прогресу: як працюватиме "Стратегія розвитку Києва до 2025 року"?"

2 секція: "Місто як спільнота соціальної взаємодії: просторова справедливість та просторова партиципація"
- "Просторова справедливість у місті: як втілити демократичні ідеї у містоплануванні?"
- "Опрацювання механізмів участі громади в процесах реконструкції міського простору (на прикладі Андріївського узвозу у Києві)"
- "Розробка механізмів взаємодії влади, професіоналів та приватних інвесторів з метою розвитку "зелених" зон міста (на прикладі діяльності Kiev Fashion Park)"

3 секція: "Інвестиційні перспективи творення громадських просторів"
- "Кооперація між банками та неприбутковими громадськими урбаністичними ініціативами: як це працює?"
- "Як бізнес може бути партнером міської громади: економічні переваги, прорахунок ефективності інвестицій бізнесу в громадський простір"
- "Соціально-економічна складова трансформації міських просторів під потреби громадськості (на прикладі платформи культурних ініціатив "Ізоляція")"
- "Що ми бачимо? Імідж сьогоднішнього Києва в очах іноземців"

Місце:
Національна академія наук України

Лектори:
Фільваров Генріх,Осьмак Владислава,Вагнер Армін,Дьомін Станіслав,Фідлер Йоганнес,Семенова Ксенія,Броневицький Сергій,Дроздов Олег,Дальдруп Енгельберт Лютке,ЛаФаунд Майкл

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні