Бесіда РАС UA з Олександром Ройтбурдом

PinchukArtCentre запрошує всіх поціновувачів сучасного мистецтва долучитись до першої "Дискусії в PAC-UA", що буде присвячена творчості Олександра Ройтбурда та роботам, представленим в рамках його персональної виставки "Якщо в крані немає води". Подія відбудеться на 5-му поверсі арт-центру у художньому просторі PAC-UA.

Бесіду проведуть художник Олександр Ройтбурд та директор Фундації Центр Сучасного Мистецтва, головний редактор он-лайн журналу KORYDOR Катерина Ботанова. Відвідувачі заходу запрошуються до активної участі у дискусії.

До числа робіт, представлених на виставці Олександра Ройтбурда, увійшли портрети відомих українців та світових культових персон, серед яких група Бітлз, Енді Ворхол, Махатма Ганді, Майкл Джексон, Федір Достоєвський, Віталій та Володимир Клички, Олександр Пушкін, Лев Толстой та Тарас Шевченко. Автор представляє цих особистостей в образах хасидів, розповідаючи історію про "прихованих євреїв" радянської епохи. В Радянському Союзі євреї соромилися, а часом боялися демонструвати власну національність, оскільки для них існували певні обмеження при вступі до університетів, до лав комуністичної партії чи при влаштуванні на роботу.

Виставковий простір PAC-UA призначений для демонстрації виключно нових робіт українських художників з метою дослідження актуальних мистецьких процесів, що відбуваються в Україні, та спрямований на створення потужної і довгострокової співпраці арт-центру з українськими митцями.


Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги. Для попереднього запису та отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь за тел.: +380 (44) 590 08 58, електронна пошта: [email protected].

Місце:
PinchukArtCentre

Лектори:
Ботанова Катерина,Ройтбурд Олександр

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні